IDB rosina apsūdzēt policistu par akcīzes preču pretlikumīgas tirdzniecības piesegšanu un kukuļņemšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrey_Popov/ Shutterstock

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par akcīzes preču pretlikumīgas tirdzniecības piesegšanu, nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu lielā apmērā un kukuļņemšanu, kā arī pret četrām privātpersonām - par kukuļdošanu, informēja IDB.

IDB maija beigās aizdomās par akcīzes preču pretlikumīgas tirdzniecības piesegšanu aizturēja kādu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienības vadošu amatpersonu, kuras dienesta pienākumos savulaik ietilpa ar akcīzes nodokli apliekamu preču pretlikumīgas tirdzniecības apkarošana.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā guvis pierādījumus tam, ka Valsts policijas amatpersona ar kādas bijušās VP amatpersonas starpniecību ilgstošā periodā pēc pieprasīšanas regulāri saņēma kukuļus no privātpersonām, kuras pretlikumīgi tirgoja akcīzes preces, kā arī no privātpersonām, lai to pārstāvētie uzņēmumi netiktu pakļauti policijas pārbaudēm.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka iepriekš minētās privātpersonas VP amatpersonai ar bijušā policista starpniecību kopumā kukulī nodevušas materiālus labumus vairāk nekā 8000 eiro vērtībā.

Vienlaikus Valsts policijas amatpersonas un bijušā policista lietošanā esošajās telpās IDB atrada nelikumīgus alkoholiskos dzērienus lielā apmērā.

Papildus tam, pie bijušā policista atrasts neatļauti glabāts šaujamierocis ar munīciju, kā arī stratēģiskas nozīmes prece, kuras glabāšana un aprite ir aizliegta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu