Usika treneris: Ir viena lieta, kas viņu atšķir no citiem... (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Ukraiņu boksa zvaigznes Oleksandra Usika treneris Sergejs Lapins atklājis, ka viņa audzēkni no citiem bokseriem atšķirot viena būtiska īpašība.

Usiks septembrī vairāk nekā 60 000 skatītāju klātbūtnē Londonā premjerlīgas futbola kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā pēc punktiem 12 raundu cīņā pieveica Džošua, savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Pēc cīņas Džošua komanda aktivizēja līgumā esošo punktu par revanša cīņas aizvadīšanu. Tiesa, Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks nav līdz galam pārliecināts, vai šī cīņa notiks. Pie tā joprojām tiek strādāts. Pēc iepriekšējām prognozēm, otrā abu bokseru tikšanās ringā varētu notikt 2022. gada pirmajā ceturksnī.

"Es pazīstu Oleksandru vairāk nekā 20 gadus. Esmu redzējis visus viņa panākumus boksā un bijis visur klāt. Ir viena lieta, kas viņu atšķir no citiem bokseriem. Tā ir viņa spēja apstrādāt informāciju un ļoti ātri pielāgoties pretiniekam. Dažreiz man šķiet, ka viņš ir no citas planētas, viņš ir tik labs," Lapina izteikumus citē "BoxingScene".

Iepriekš "Sky Sports" vēstīja, ka Usika - Džošua revanša cīņa varētu notikt Lielbritānijā, Ukrainā vai Vidējos Austrumos.

"Lai arī viņam ir milzīga pieredze, viņš nepārtraukti pilnveidojas un ar katru treniņu, dienu kļūst arvien labāks. Es zinu, uz ko Usiks patiešām ir spējīgs. Cīņā ar Entoniju Džošua viņš parādīja tikai 60-70% no sava potenciāla. Viņš var kļūt vēl labāks," norādīja Lapins.

Treneris arī izteicās, ka cīņā pret Usiku Džošua izskatījies ļoti labi.

"Ja godīgi, cīņā ar Usiku es redzēju labāko Džošua versiju pēdējo gadu laikā. Džošua ir motivēts un ar spēcīgu raksturu. Uz spēles bija liktas visas jostas, un viņš gāja uz pilnu banku, taču zaudēja. Nekādi nespēju saprast, kāpēc lielākā daļa boksa skeptiķu teica, ka Džošua nepareizā stratēģija bija izskaidrojums Usika uzvarai," sacīja Lapins.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

32 gadus vecais Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu