Rīgas "Dinamo" izbraukumā izdodas pārtraukt zaudējumu sēriju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lukāšs Radils (priekšplānā)
Lukāšs Radils (priekšplānā) Foto: DINAMO RIGA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" trešdien viesos ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Uzvaras vārtus "Dinamo" labā guva Lukāšs Radils, bet pamatlaikā izcēlās Rūdolfs Červenijs un Metjū Lorito.

Jau spēles otrajā minūtē mājinieki trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet pēc deviņām nospēlētām minūtēm ripa nonāca vārtos, Miro Altonenam vairākumā pēc ātras pārejas uzbrukumā panākot 1:0 "Vitjaz" labā. Tiesa, pāris minūtes vēlāk vairākumu realizēja arī rīdzinieki, pēc Ginta Meijas piespēles no samērā asa leņķa izceļoties Červenijam.

Otrajā periodā abu komandu hokejisti kopumā noraidījās sešas reizes un vienu no saviem trīs vairākumiem "Dinamo" realizēja - piecas minūtes pirms trešdaļas beigām no vārtu priekšas precīzs bija Lorito. Salīdzinot ar pirmo trešdaļu, kurā pretinieki izpildīja divtik vairāk metienu pa vārtiem (8:4), otrajā raidījumu skaits bija vienāds (11:11).

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Vitālijs Popovs ieslidoja "Dinamo" aizsardzības zonā un izdarīja metienu pa vārtiem, ripai nonākot Jūliusa Hudāčeka sargātajā "cietoksnī".

Cīņa turpinājās papildlaikā, kura pirmajā minūtē precīzu metienu pretī vārtiem izpildīja Radils, atnesdams rīdziniekiem uzvaru.

Kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 32 punktiem 40 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē, tikmēr Podoļskas "Vitjaz", kas 40 spēlēs tikusi pie 33 punktiem, atrodas tikai vienu pozīciju augstāk.

Rīgas komanda bija piedzīvojusi neveiksmes pēdējās piecās spēlēs. Pēdējā aizvadītajā mačā ar 1:4 tika atzīts Minskas "Dinamo" pārākums, bet pirms izlašu pārtraukuma pirmo reizi šosezon Rīgas vienība piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo", zaudējot ar rezultātu 1:3. Savukārt pirms tam rīdziniekiem bija vēl divas mājas spēles, kurās ar 1:2 tika atzīts Habarovskas "Amur" pārākums un ar 2:3 pagarinājumā zaudēts Podoļskas "Vitjaz".

Turpretī "Vitjaz" pēdējās divās spēlēs pirms izlašu pārtraukuma spēja izcīnīt uzvaras. Vispirms uzvarot Minskas "Dinamo" ar 4:1, bet pēc tam pārspējot Rīgas "Dinamo" ar 3:2. Tiesa pirms divām uzvarām Podoļskas vienība piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas.

Šosezon abas komandas ir tikušās jau divas reizes. Pirmajā savstarpējā spēlē 16.oktobrī uzvaru pagarinājumā izcīnīja rīdzinieki, bet 10.decembrī pie panākuma pagarinājumā tika Podoļskas vienība. Kopā KHL ietvaros abas komandas ir tikušās 33 reizes, no kurām 17 spēles Rīgas "Dinamo" pameta laukumu kā uzvarētāji.

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Savainojumu dēļ izbraukumā līdzi nedevās Peters Tīvola, Nerijus Ališausks, Gunārs Skvorcovs, Džordons Soutorns, Edgars Kulda un Aleksandrs Protapovičs.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu