Šmits palīdz "Barcelona" komandai pagarināt uzvaru sēriju Eirolīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: Víctor Salgado

Trešdien, 23. decembrī, latviešu basketbolists Rolands Šmits palīdzēja "Barcelona" vienībai izcīnīt jau devīto uzvaru pēc kārtas ULEB Eirolīgas mačos.

Barselonas basketbolisti mājās ar rezultātu 111:109 (27:28, 10:18, 20:28, 37:20, 17:15) papildlaikā smagā cīņā uzvarēja Kazaņas "Unics".

Mājinieki iedzinējos bija lielāko daļu no pirmā puslaika un arī gandrīz teju visu spēles otro daļu. Ceturtās ceturtdaļas sākumā komandas šķīra pat 20 punkti, bet "Barcelona" atspēlējās un 15 sekundes pirms finālsvilpes Nikola Mirotičs iemeta trīs soda metienus un izlīdzināja rezultātu (94:94). "Unics" noslēdzošajā uzbrukumā Lorenso Brauns nerealizēja pēdējās sekundes metienu un cīņa turpinājās papildlaikā.

Šmits papildlaikā guva divus punktus no soda metienu līnijas un lielākoties strādāja aizsardzībā. Tieši pēc viņa izcīnītās atlēkušās bumbas vienā no pēdējiem uzbrukumiem 16 sekundes pirms papildlaika beigām 108:106 panāca Roks Jokubaitis, viesiem pēc tam vairs neatspēlējoties. Brauns pēdējā sekundē varēja izraut "Unics" komandai uzvaru, taču viņa tālmetiens nebija precīzs.

Šmits laukumā pavadīja 27 minūtes un 54 sekundes, grozā raidot divus no trīs divpunktu metieniem un visus četrus "sodiņus", bet netrāpot vienīgo tālmetienu. Latviešu basketbolists arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva vienu kļūdu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus. Trīs pārtvertas bumbas Šmitam ir jauns rekords Eirolīgā.

"Barcelona" komandā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Mirotičs, 24 punktus guva Kails Kurics, 15 punkti bija Jokubaitim, 13 guva Dante Eksams, bet 12 punktus iemeta un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Nikolass Laprovitola.

Barselonieši šajā mačā realizēja 42 no 44 soda metieniem, vien papildlaikā netrāpot divus brīvmetienus.

"Unics" rindās ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Lorenso Brauns, 21 punktu guva Džons Brauns, 20 iemeta Aizija Kenāns, bet 18 punkti bija Mario Hezonjam.

Barselonas vienība ar 15 uzvarām 17 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, bet Kazaņas klubs ar desmit panākumiem ir septītajā pozīcijā.

Vēl trešdien Berlīnes "Alba" savā laukumā uzvarēja "Monaco" ar rezultātu 92:84 (23:21, 17:9, 29:26, 23:28).

Berlīniešiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Bens Lammerss, 15 punktus guva Markuss Ēriksons, bet 12 punkti bija Maodo Lo. "Monaco" komandā 25 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Maiks Džeimss, bet 23 punkti bija Donātam Motiejūnam.

Citā spēlē čempione Stambulas "Anadolu Efes" mājās ar rezultātu 84:83 (31:21, 12:25, 22:22, 19:15) guva virsroku pār Belgradas "Crvena zvezda mts".

Uzvaru ar diviem soda metieniem pāris sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošināja Vasilije Micičs, kurš ar 21 punktu bija otrs rezultatīvākais "Anadolu Efes" komandā aiz 23 punktus guvušā Tibora Plaisa. Pretiniekiem 20 punktus guva Nikola Kaliničs.

Trešdien Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Kauņas "Žalgiris" mājās bija jāuzņem Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", bet pēc Covid-19 uzliesmojuma pretinieku rindās mačs tika atcelts.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu