"Apollo.lv" faili 2021 ⟩ Aizvadītā gada lielākie pārsteigumi pašmāju un pasaules sportā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks, Lionels Mesi, Konors Makgregors un Artūrs Plēsnieks.
Oleksandrs Usiks, Lionels Mesi, Konors Makgregors un Artūrs Plēsnieks. Foto: Ap,Reuters,Sipa/Scanpix/Apollo.lv kolāža

Aizvadīts vēl viens gads, kas sporta pasaulē bijis notikumiem bagāts. Kad norisinās daudz turnīri, cīņas un čempionāti neizbēgami ir arī pārsteigumi. Tāpēc ziņu medijs "Apollo.lv" apkopojis aizvadītā gada sporta pasaules spilgtākos pārsteigumus.

Konors Makgregors kapitulē Dastinam Porjē

Protams, Dastinu Porjē pirms šā dueļa nosaukt par absolūto pastarīti būtu nekompetenti, tomēr viņš nebūt nebija uzskatāms par cīņas favorītu. Tomēr amerikāņu cīkstonim janvāra sākumā izdevās pārsteigt MMA pasauli, izcīnot uzvaru ar otrā raunda tehnisko nokautu.

Šī bija pirmā reize, kad Makgregors zaudējumu MMA oktagonā piedzīvoja ar nokautu/tehnisko nokautu. 

Abu cīkstoņu duelis vasarā jau bija pavisam cits stāsts, kurā uzvaru arī izcīnīja tā favorīts jeb Porjē.

Oleksandrs Usiks pret Entoniju Džošua

Paliekot pie cīņas sporta, varam atskatīties uz vēl vienu sensāciju, kas sporta pasauli pāršalca Oleksandra Usika uzvara pār Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu Entoniju Džošua.

Pirms cīņas vairums ekspertu bija pārliecināti, ka Džošua Usika tehniskās meistarības pārsvaru izdosies neitralizēt ar auguma parametru pārākumu, taču realitāte bija pavisam citādāka. Usiks aizvadīja tehniski precīzu dueli, pamatīgi apstrādājot britu un izcīnot uzvaru pēc tiesnešu lēmuma.

Lionels Mesi pamet "Barcelona"

Gadā, kad norisinājās Eiropas čempionāts futbolā, iespējams, lielāko pārsteigumu sagādāja tieši viena spēlētāja pāreja uz citu klubu. Tiesa, šis spēlētās nebija kurš katrs, bet gan Argentīnas futbola ikona Lionels Mesi.

Argentīnietis visu savu profesionālo karjeru bija pavadījis "Barcelona" rindās, tāpēc viņa pāreja uz Parīzes "Saint-Germain" šķita neticama. Protams, ņemot vērā "Barcelona" finansiālās problēmas, bija jāsaprot, ka Katalonijas klubs bija iedzīts stūrī. Tomēr joprojām ir visai savādi argentīnieti vērot PSG krāsās...

Latvijas basketbola izlase EČ kvalifikācijas turnīra izšķirošajā mačā atzīst bulgāru pārākumu

Pārsteigumi ne vienmēr ir pozitīvi. Protams, pretinieku nekad nedrīkst novērtēt par zemu, tomēr Latvijas valstsvienības sastāvs ar Eirolīgas vīriem Jāni Timmu un Dairi Bertānu priekšgalā bija visnotaļ iespaidīgs - tuvu optimālajam, ja runājam par kvalifikācijas līmeņa mačiem.

Tomēr spēles tiek uzvarētas laukumā un tur 20. februāra vakarā spēcīgāki bija bulgāri. Varam vainot treneri, spēlētājus, LBS vadību, bumbu puikas, vai visus kopā - fakts, ka Latvijas izlase savā "zelta laikmetā" netika pie iespējas spēlēt Eiropas čempionātā paliek nemainīgs un joprojām pietiekami sāpīgs.

Artūrs Plēsnieks izcīna bronzu olimpiskajās spēlēs

Šis bija notikums, kas, domājams, "no zila gaisa" uzvēlās uz galvas ne tikai šī raksta autoram. Mirklī, kad Plēsnieks izcīnīja bronzas medaļu, laukumā saspringtā mačā cīnījās arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka. Dāmas turnīru bija iesākušas veiksmīgi, tāpēc liela uzmanība tika pievērsta tieši viņām.

Paralēli šim mačam Plēsnieks ar Latvijas rekordu grūšanā izcīnīja Latvijas otro godalgu Tokijas olimpiskajās spēlēs. Nav šaubu, ka no Artūra varējām gaidīt augstvērtīgu rezultātu, bet medaļu prognozēja retais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu