Gatavo ar stāstu ⟩ Magnuss Eriņš kapā rasolu un atklāj radio "rīta cilvēku" misiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gada nogales svētku gaidās piedāvājam raidījumu sēriju “Gatavo ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī gūt iedvesmu un kopā iemācīties pagatavot jaunus gardus ēdienus svētku galdam. Šoreiz TVNET studijā viesojas radio "Pieci.lv" ētera personība Magnuss Eriņš, gatavojot veģetāro mazkaloriju rasolu, kas nenodarīs kaitējumu slaidajai līnijai.

Rasols, neapšaubāmi, ir viens no tiem ēdieniem, bez kuriem svētki nav iedomājami. Tiesa gan, dietologi nav sajūsmā par desas un majonēzes savienību. Rosinām atkāpties soli no klasikas, sekojot Magnusa piemēram un pagatavojot figūrai draudzīgāku rasola versiju, ko var pasniegt gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem.

Gatavojoties svētkiem, neaizmirsti par konservētiem vai saldētiem dārzeņiem, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj krietni ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Izrādās, ka radio dīdžejam ļoti garšo tradicionālais rasols un viņš dievina majonēzi, tādēļ pagatavot šos salātus bez gaļas un majonēzes Magnusam šķiet īsts izaicinājums.

Rosoties virtuvē, Magnuss atklāj, kāda tad ir radio "rīta cilvēku" misija:

"Cilvēkus no rīta uzrunāt ir pilnīgi citādāk nekā vakarā. Svarīgākais ir nesačakarēt cilvēkiem dienu!

To var ļoti viegli izdarīt - es varu izstāstīt vairākus gadījumus no savas karjeras -, bet es cenšos to nedarīt."

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iepazinām arī Magnusa bērnības garšas, svētku tradīcijas un izdibinājām, bez kādiem ēdieniem nav iedomājams Ziemassvētku galds viņa ģimenē.

Magnuss gatavošanai izmantoja vārītus kartupeļus, marinētus un svaigus gurķus, dilles, konservētus zaļos zirnīšus “Bonduelle”, kā arī bezpiedevu jogurtu, franču sinepes, mārrutkus, sāli un piparus. Šeit atradīsi viņa gatavotā rasola recepti, bet, lai uzzinātu Magnusa stāstus un to, kā viņam veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Magnuss Eriņš gatavo veģetāro rasolu kaloriju skaitītājiem

Raksts tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu