VIDEO Ģimene, kura grasījās ceļot uz Itāliju, sašutusi par Covid-19 analīžu punktu darba laiku Ziemassvētkos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Kāda ģimene, kura jau visai laicīgi gatavojās Ziemassvētku ceļojumam uz Itāliju, noticis visai nepatīkams pārsteigums saistībā ceļojumam vajadzīgajām Covid-19 analīzēm, ziņo raidījums "Bez tabu".

"Esam nolēmuši doties ar automašīnu brīvdienās uz Itāliju, bet no 15.decembra iebraukšana Itālijā vakcinētiem ir tikai ar 72 stundu negatīvu testu. Tā kā ierodamies Itālijā Otrajos Ziemassvētkos, testu Latvijā varam veikt 24. vai 25.decembrī. Apzvanot analīžu ņemšanas punktus Latvijā, tie šajās dienās nestrādā, un, kur nu vēl rezultātus saņemt. Kur lai veic testu?" raidījumam raksta ģimene no Latvijas.

Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga skaidro, ka atsevišķas laboratorijas strādās 26.decembrī, taču pārsvarā visiem būs brīvdienas, izņemot E.Gulbja laboratoriju un noteiktos laikos arī, piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu.

Visa informācija par laboratoriju pieejamību iespējams atrast Nacionālā veselības dienesta mājaslapā un arī sociālajos tīklos.

Lai noskaidrotu, cik sarežģīta vai tomēr viegla šobrīd ir ceļošana uz ārzemēm, raidījums ielūkojās Rīgas lidostā. Tās pārstāve Ilze Salna uzsver, ka pasažieriem ir noteikti jāizdara mājasdarbi, proti, jāsagatavo visi prasītie dokumenti, tostarp arī analīžu rezultāti.

Turklāt prasības atšķiras, proti, katrā valstī var būt individuāli noteikumi. Primāri tos var noskaidrot, sazinoties ar aviokompāniju, kurā ir iegādātas aviobiļetes, vai pašrocīgi meklējot informāciju internetā.

Neatkarīgi no tā, ka lidosta šobrīd darbojas “sarkanajā režīmā”, katram pasažierim ir jābūt informētam par to, kādiem dokumentiem jābūt, lai nepaliktu aiz borta.

Plašāk par notikušo "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu