Ziemassvētkos Liepājas Simfoniskais orķestris dāvina tiešsaistes koncertus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liepājas Simfoniskais orķestris koncertzāles "Lielais Dzintars" atklāšanas pasākumā.
Liepājas Simfoniskais orķestris koncertzāles "Lielais Dzintars" atklāšanas pasākumā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ziemassvētkos ikvienam mūzikas mīļotājam būs iespēja bezmaksas tiešsaistē izbaudīt vairākus koncertus, kas 24. decembrī klātienē izskanēs gan Liepājā, gan vēlāk arī Rundāles pilī, informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Sākot ar 24. decembri trīs vakarus pēc kārtas plkst. 18 tiešsaistes pirmizrādi piedzīvos kāds no vasaras koncertiem.

Ziemassvētku plkst. 18 varēs baudīt tiešsaistes pirmizrādi vērienīgajam koncertam, ar ko augustā izskanēja jaundibinātais Dienvidkurzemes festivāls "Rimbenieks".

Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar Valsts akadēmisko kori "Latvija" un starptautisku solistu ansambli (soprāns Viktorija Pakalniece, mecosoprāns Sniedze Kaņepe, poļu tenors Rafals Bartminskis un bass Rihards Mačanovskis) diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņoja poļu minimālista un laikmetīgās mūzikas komponista Vojceha Kilara mesu "Missa pro pace".

Koncertprogrammā, kas veidota sadarbībā ar 24.Starptautisko garīgās mūzikas festivālu, var baudīt arī Kilara simfonisko poēmu stīgu orķestrim "Orawa" - muzikālu stāstu par Tatru kalniem, ko poļi dēvē par savu garīgo dzimteni.

25. decembrī plkst. 18 tiešsaistes pirmizrādi piedzīvos šī gada festivāla "Liepājas vasara Rundāles pilī" kulminācijas koncerts ar vijolnieces Kristīnes Balanas un klarnetista Inta Dāldera piedalīšanos. Diriģenta Gunta Kuzmas vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņo 18./19. gadsimta mijas mūziku. Starptautiski pazīstamā latviešu vijolniece Balanas spēlē solo Volfganga Amadeja Mocarta Piektajā vijolkoncertā, savukārt klarnetista Dāldera spēle dzirdama agrīnā romantisma zvaigznes Kārļa Marijas fon Vēbera Otrajā klarnetes koncertā.

Programmā arī divu Johana Sebastiāna Baha dēlu mūzika: viens ir vētru un dziņu laikmeta ideju paudējs Karls Fīlips Emanuels Bahs, savukārt otrs ir Johans Kristiāns Bahs, kuram bijis liels iespaids uz jaunā Mocarta izaugsmi.

26. decembrī plkst. 18 tiešsaistē varēs baudīt vēl vienu festivāla "Liepājas vasara Rundāles pilī" koncertu - ar jauneklīgu enerģiju piesātināto Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķu stīgu kvinteta uzstāšanos. Tā ir viegla, koša un krāspilna koncertprogramma, kur dejas mijas ar lirisma un dzīvesprieka pilnām kompozīcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu