Precizēts "Atriebības misija - nogalināt Elizabeti II." Bruņots vīrietis Ziemassvētku svinību laikā centies ielauzties Vindzoras pilī

Vindzoras pils. Foto: Peter Albanese/ Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ziemassvētku dienā bruņots vīrietis centās iekļūt Vindzoras pilī, kur tobrīd karaliene Elizabete II svinēja svētkus kopā ar ģimeni, vēsta medijs "The Guardian".

Pēc policijas teiktā, vīrietim bija ierocis, taču pirms likumsargu ierašanās viņš nepaspēja iekļūt nevienā no ēkām. Pašlaik aizdomās turamais ir arestēts, un karaliskā ģimene par incidentu ir informēta. Aizturētajam ir tikai 19 gadi, un viņa apcietināšanas oficiālais iemesls ir ielaušanās privātā īpašumā, jo arbaleta turēšana pilngadīgām personām Lielbritānijā nav aizliegta.

"The Guardian", atsaucoties uz "Sunday Mirror" vēsta, ka arests notika pēc tam, kad

drošības kontrolieri, kas uzrauga videonovērošanas kameras, pamanīja vīrieti, kurš rokās nes arbaletu. Policija vīrieti aizturēja pulksten 8.30. Uzbrucējs nebija paspējis nokļūt līdz pilij.

Savukārt "Mail on Sunday" avoti informē, ka vīrietis izmantoja no virvēm veidotas kāpnes, lai tiktu pāri pils metāla žogam.

"Vēlas nogalināt karalieni."

Policijas pārstāve vēsta, ka pēc šī incidenta turpinās izmeklēšana. Viņa uzsver, ka plašākas briesmas sabiedrībai nepastāv. 

Pirms ielaušanās jaunietis, kura vārdu "The Sun" atklāj kā Džasvants Sings Čeils, socvietnē "Snapchat" saviem draugiem nosūtījis video ziņu, kurā atvainojas visiem, kurus ir aizvainojis, darījis pāri vai melojis, kā arī izskaidro iemeslu savam plānotajam uzbrukumam karalienei. "Ja esat saņēmuši šo ziņu, tad mana nāve ir tuvu. Lūdzu, dalieties ar šo ar visiem un, ja iespējams, nosūtiet to medijiem," paziņojumā teicis jaunietis.

Videonovērošanas kamerā bija redzams, ka vīrietis bija maskējies un saka, ka "vēlas nogalināt karalieni".

Uzbrucējs bija ģērbies melnā džemperī un turēja rokās arbaletu. Viņš bija pagriezies pret pils videonovērošanas kameru un pārvērstā balsī sacīja, ka ir devies "atriebības misijā", lai nogalinātu karalieni Elizabeti II.

"Šī ir atriebība to cilvēku vārdā, kuri gāja bojā 1919. gada slaktiņā Amritsarā. Tā ir atriebība par tiem, kas tika diskriminēti, pazemoti un nogalināti savas rases dēļ," video pārveidotajā balsī saka vīrietis.

Video sociālajos tīklos tika izsūtīts Ziemassvētku dienas rītā plkst. 08:06, bet 08:30 vīrietis jau ticis aizturēts slēgtajā Vindzoras pils teritorijā.

Šobrīd uzbrucējs iziet medicīniskās pārbaudes un atrodas mediķu uzraudzībā. Iebrukuma brīdī pilī atradās karaliene Elizabete II  kopā ar savu dēlu princi Čārlzu un viņa sievu Kamillu. Vēlāk ieradās arī citi karaliskās ģimenes locekļi, lai kopā ar karalieni svinētu Ziemassvētkus.

Foto: AP/Scanpix

Šāds negadīts pavērsiens ģimeni piemeklējis pēc aizkustinošā Kembridžas hercogienes Keitas Midltones iznāciena Ziemassvētku dievkalpojumā Vestminsteras abatijā, kurā hercogiene sniedza savu pirmo publisko uzstāšanos, spēlējot klavieres. 

Dievkalpojums tika pārraidīts visā Apvienotās Karalistes teritorijā. Hercogiene pavadīja skotu dziedātāju Tomu Vokeru dziesmā "Tiem, kas nevar būt šeit". Tāpat kā daudzas ģimenes visā pasaulē, arī karaliene Elizabete atcēla karaliskās ģimenes tradicionālo Ziemassvētku dienas sanākšanu Sandringemā, tā vietā pavadot laiku Vindzoras pilī. 

"Šie Ziemassvētki atšķirsies no tā, ko tik daudzi no mums bija plānojuši. Tiem, kuri ir vieni vai kuriem ir jāšķiras no mīļajiem, un beidzot ar neticamajiem cilvēkiem, kuri atbalsta mūs un rūpējas par tiem, kam tas visvairāk nepieciešams – mēs domājam par jums, " vēstījumā rakstīja hercogiene Keita un princis Viljams.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu