VIDEO ⟩ "VEF Rīga" izcīna uzvaru pirmajā pusfināla spēlē Latvijas kausā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Māris Gulbis (nr.13, melnā tērpā)
"VEF Rīga" spēlētājs Māris Gulbis (nr.13, melnā tērpā) Foto: Paula Čurkste/LETA

"VEF Rīga" basketbolisti pirmdien pirmajā pusfināla spēlē "Užavas" Latvijas kausā izcīnīja uzvaru.

"VEF Rīga", esot viesu lomā, ar rezultātu 94:59 (18:16, 33:14, 13:15, 30:14) pārspēja "Latvijas Universitāti".

Uzvarētāju rindās Iļja Gromovs guva 22 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs pretinieku metienus, bet Devondriks Vokers pievienoja 18 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

"Latvijas Universitātes" rezultatīvākais spēlētājs bija Eduards Avotiņš, kurš guva 20 punktus, tikmēr ar deviņiem punktiem izcēlās Reinis Avotiņš.

"VEF Rīga" dalību Latvijas kausā sāka no pusfināla, bet "Latvijas Universitāte" vispirms astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 171:130 pieveica "Saldus" basketbolistus, bet ceturtdaļfinālā ar 215:113 sagrāva "Līvānus".

"Ventspils" un "Liepājas" divus spēļu uzvarētāja otrajā pusfināla pārī tiksies ar "Ogri" vai "Valmieras Glass"/"Vidzemes Augstskolu".

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām. Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā tiekas ceturtajā kārtā.

Finālspēle paredzēta februārī.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu