Britu medijs "Mail on Sunday" atzīst sakāvi tiesā pret Meganu Mārklu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

"Mail on Sunday" ir piekritis maksāt soda naudu par nodarīto morālo kaitējumu Saseksas hercogienei Meganai Mārklai. Pirms trim gadiem medijs publicēja privātu hercogienes vēstuli, kuru viņa rakstīja tēvam, ar kuru Mārklai ir sliktas attiecības, vēsta "The Guardian".

Svētdien, 26. decembrī, laikraksts pirmās lapas apakšā publicēja paziņojumu, kurā tika vēstīts, ka hercogiene ir uzvarējusi tiesā pret uzņēmumu "Associated Newspapers". Šim uzņēmumam pieder medijs "Mail on Sunday", kura darbinieki ir pārkāpuši autortiesības,  publicējot ar vēstuli saistītos rakstus gan pašā avīzē, gan vietnē "Mail Online".

Laikraksta trešajā lappusē tika publicēta 64 vārdu gara ziņa, kurā medijs atzīst autortiesību pārkāpumu un vēsta par to, ka  "ir panākta vienošanās par naudas apmaksu". 

Hercogiene uzņēmumu iesūdzēja tiesā par pieciem rakstiem, kuros tika publicēti fragmenti no privātas vēstules, kuru 2018. gadā Mārkla rakstīja savam tēvam Tomasam Mārklam. 

Cietusī tiesā uzvarēja šī gada sākumā, kad augstākās tiesas tiesnesis viņai piešķīra labvēlīgu spriedumu. "Associated Newspapers" iesniedza apelāciju, taču decembra sākumā tā tika noraidīta. Tiesneši, kuri noraidīja apelāciju, uzskatīja, ka hercogienei ir tiesības uz vēstules saturu privātumu un ka šo ziņu nepublicēšana neaizskar sabiedrības intereses.

Herogiene vēlāk savā paziņojumā sacīja: "Šī ir uzvara nav tikai mana, tā ir domāta ikvienam, kurš kādreiz ir baidījies iestāties par savām tiesībām. Lai gan šī uzvara ir precedents, taču vissvarīgākais ir tas, ka tagad mēs kopā esam pietiekami drosmīgi, lai pārveidotu tabloīdu industriju, kas liek cilvēkiem būt cietsirdīgiem un gūt peļņu no meliem un sāpēm, ko tie rada."

"Rītdien manā vietā varētu būt tu. Šī kaitniecība nenotiek pa retam — tās ir ikdienas darbības, kas mūs šķir, un mēs visi esam pelnījuši kaut ko labāku," vēsta Mārkla.

"Associated Newspapers" toreiz paziņoja, ka ir "ļoti vīlies" par šo spriedumu un cer uz apelācijas izskatīšanu. Soda nauda pirms apelācijas iesniegšanas, kuru būtu jāmaksā medijam, bija mērāma aptuveni 1,7 miljonu eiro apmērā, taču pēc apelācijas iesniegšanas un tās noraidīšanas naudas summa ir palielinājusies. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu