FOTO un VIDEO ⟩ Rīgas "Dinamo" trešajā periodā izsēj trīs ripu pārsvaru un pagarinājumā zaudē "Avangard"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" otrdien, 28. decembrī, savā laukumā trešajā periodā zaudēja trīs vārtu pārsvaru un pagarinājumā piekāpās Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard".

"Dinamo" mājās ar rezultātu 3:4 (1:0, 2:0, 0:3, 0:1) papildlaikā zaudēja Boba Hārtlija vadītajai Omskas "Avangard".

Vārtus rīdziniekiem guva Kristaps Zīle, Jānis Švanenbergs un Gints Meija.

Pirmajā periodā lielāks pārsvars bija viesiem no Balašihas, tomēr pārvērst to rezultātā neizdevās, tajā skaitā spēlējot arī vairākumā. Turpretī "Dinamo" vienu no savām retajām iespējām izmantoja, 15.minūtē pēc Meijas tāla reida un piespēles ar metienu bez ripas apstādināšanas izceļoties Zīlem.

Pārsvaru mājinieki nostiprināja otrā perioda otrajā minūtē, kad Nikolajs Jeļisejevs gar apmali izmeta ripu ārpus aizsardzības zonas, pretējā laukuma galā to uztverot Švanenbergam, kurš pēc māņkustības pārspēja viesu vārtsargu Šimonu Hrubecu. Pagalam neapskaužamā situācijā "Avangard" hokejistus perioda desmitajā minūtē nostādīja Meija, kurš pēc Zīles piespēles ieslidoja zonā un panāca 3:0.

Kļūdu pieļāvušo Hrubecu vārtos nomainīja 20 gadus vecais Andrejs Mišurovs, kurš pirmo reizi karjerā kāpa uz ledus kādā no KHL spēlēm. Nedaudz vēlāk viņa meistarība tika pārbaudīta, "Avandgard" spēlējot mazākumā, tomēr jauno vārtsargu rīdziniekiem šajā mačā sarūgtināt neizdevās.

Trešā perioda sestajā minūtē viesi pēc uzvarēta iemetiena vairākumā panāca 1:3, Jūliusu Hudāčeku ar spēcīgu metienu pārspējot Oliveram Kaski, bet trešdaļas vidū Arsēnijs Gricjuks vēl vairāk samazināja "Dinamo" pārsvaru. Nedaudz vēlāk Rūdolfam Červenijam no tuvas distances nesanāca pārspēt Mišurovu, krievu vārtsargam neļaujot panākt 4:2.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Kaski ar atkārtotu metienu pārspēja Hudāčeku un izlīdzināja rezultātu. Pamatlaikā rezultāts nemainījās un cīņa turpinājās papildlaikā. Tajā ripa pēc Filipa Bunča metiena trāpīja pa pārliktni, bet pēc tam papildlaika ceturtajā minūtē viesiem uzvaru izrāva Korbens Naits.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 35 punktiem 42 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu grupā, bet Omskas vienība Austrumu grupā ierindojas piektajā vietā ar 54 punktiem 43 mačos.

Rīgas "Dinamo" pirms šī mača pēdējās divās spēlēs bija tikusi pie uzvarām, vispirms ar 3:2 pagarinājumā tika pieveikta Podoļskas "Vitjaz" vienība, bet svētdien arī ar 3:2 rīdzinieki pēcspēles metienu sērijā izcīnīja uzvaru pār Pekinas "Kuņluņ Red Star". Pirms tam "Dinamo" piedzīvoja piecu zaudējumu sēriju.

Omskas vienība izcīnīja uzvaras pēdējās trīs aizvadītajās spēlēs, ar 3:2 pārspējot Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ar 4:2 uzvarot Magņitogorskas "Metallurg" un ar 5:1 sagraujot Helsinku "Jokerit".

Abas komandas šosezon iepriekš ir tikušās vienu reizi, kurā uzvaru izcīnīja "Avangard", uzvarot mājās ar 4:1. KHL ietvaros abas komandas kopā ir tikušās 29 reizes, kurās rīdziniekiem izdevies tikt pie uzvarām 12 mačos.

Pēc šīs spēles "Dinamo" aizvadīs trīs izbraukuma spēles, pirmajā no tām 30.decembrī tiekoties ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Vladimiram Krikunovam galvenā trenera amatā asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu