Pekina: "SpaceX" satelīti bija ceļā uz sadursmi ar Ķīnas kosmosa staciju (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: EPA/Scanpix

Ķīna otrdien, 28. decembrī, paziņojusi, ka divi Īlona Maska uzņēmuma "SpaceX" satelīti pietuvojušies bīstami tuvu Ķīnas kosmosa stacijai "Tiangong". Par aktivitātēm kosmosā iesniegta oficiāla sūdzība ANO.

Ķīnas Ārlietu ministrija vainoja Savienotās Valstis, ka tās savas aktivitātes kosmosā neveic atbildīgā veidā, un paziņoja, ka iesniegusi oficiālu sūdzību ANO.

"Tiangong" jūlijā un oktobrī nācās ātri mainīt kursu, jo "SpaceX" satelīti bija ceļā uz sadursmi ar kosmosa staciju, paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka ASV nekavējoties jāīsteno pasākumi, lai novērstu šādu situāciju atkārtošanos un aizsargātu orbītā dzīvojošo cilvēku dzīvību.

Pēc ministrijas paziņojuma "SpaceX" un Maska dibinātais elektromobiļu ražotājs "Tesla" izpelnījās kritiku no ķīniešu sociālo mediju lietotājiem, no kuriem daudzi aicināja boikotēt "Tesla".

Pirmais Ķīnas jaunbūvējamās kosmosa stacijas modulis "Tianhe" (Debesu harmonija) kosmosā tika nogādāts aprīlī, bet visas stacijas "Tiangong" (Debesu pils) būvniecību paredzēts pabeigt līdz 2022. gada nogalei.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu