Roberts Bukarts uguņo uzvarētā Čehijas ekstralīgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: HC Vítkovice Ridera

Ar četriem rezultativitātes punktiem (2+2) otrdien, 28. decembrī, Čehijas ekstralīgas mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Roberts Bukarts.

"Ridera" mājās ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja "Olomouc" vienību.

Savus pirmos vārtus Bukarts guva otrā perioda sestajā minūtē, kad vairākumā tika pie atlēkušās ripas un meta to tukšos vārtos, tobrīd panākdams 2:2. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām viņš lielajā vairākumā no tuvas distances panāca 4:3, tādējādi gūstot uzvaru nesošos vārtus.

Bukarts uz ledus pavadīja 20 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet viņa komandas biedrs, aizsargs Guntis Galviņš spēlēja 15 minūtes un 50 sekundes, cīņu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Ridera" komandā spēli ar četriem punktiem noslēdza arī Aleksejs Solovjovs, kurš guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Bukarts šosezon 26 spēlēs guvis astoņus vārtus un atdevis 15 rezultatīvas piespēles, pēdējās četrās cīņās iekrājot 3+4.

Rezultatīvs otrdien bija arī uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš asistēja abos Plzeņas "Škoda" vārtos, taču viņa pārstāvētā komanda viesos ar 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) zaudēja Česke Budejovices "Motor", kas spēlēja bez aizsarga Kristofera Binduļa pieteikumā. Dzierkals 17 minūtēs un 29 sekundēs divreiz meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1

Citā spēlē uzbrucēja Patrika Zabusova un aizsarga Roberta Mamčica pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" viesos ar rezultātu 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) atzina Liberecas "Bīlī Tygrži" pārākumu. Zabusovs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1, kamēr Mamčica nebija pieteikumā.

Ārpus mača dalībnieku saraksta palika arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis, kura pārstāvētā Litvīnovas "Verva" mājās ar 1:5 (0:2, 0:0, 1:3) atzina Pardubices "Dynamo" pārākumu. Uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" otrdien nespēlēja.

Turnīra tabulā "Škoda" ar izcīnītiem 59 punktiem 34 spēlēs ieņem ceturto vietu, "Ridera" ar 54 punktiem 33 mačos ierindojas piektajā pozīcijā, bet par divām pozīcijām zemāk ir "Mlada Boleslav" ar 51 punktu 33 spēlēs. "Motor", kas tikusi pie 47 punktiem 32 mačos, ieņem devīto vietu, 13. ar 42 punktiem 33 spēlēs ir "Verva", bet turnīra tabulas pēdējā 15.vietā ar 22 punktiem 34 spēlēs atrodas "PSG Berani".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu