Paplašinās personu loku, kurām ir tiesības saņemt valsts apmaksātas ģimenes ārsta mājas vizītes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ministru kabinets (MK) plāno paplašināt personu loku, kurām ir tiesības saņemt valsts apmaksātas ģimenes ārsta mājas vizītes, liecina valdībā šodien izskatāmie grozījumi MK noteikumos "Veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība".

Šodien no plkst.9 līdz 11 notiek MK ārkārtas sēde aptaujas kārtībā.

Tajā lems par Veselības ministrijas (VM) sagatavotajiem grozījumiem, kas paredz paplašināt personu loku, kurām ir tiesības saņemt valsts apmaksātas ģimenes ārsta mājas vizītes. Grozījumu anotācijā VM skaidro, ka ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās dzīvojošās personas bieži vien ietilpst paaugstināta riska grupas pacientu lokā, un došanās uz ārstniecības iestādi - it īpaši pašreizējā Covid-19 pandēmijas situācijā - rada epidemioloģiskās drošības riskus gan pašām personām, gan arī ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju darbiniekiem.

Lai pasargātu šīs personas un nodrošinātu epidemioloģisko drošību valstī, noteikumu grozījumu projekts paredz valsts apmaksātas ģimenes ārsta mājas vizītes pie personām, kuras atrodas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

Līdz ar to tas nozīmē, ka turpmāk ģimenes ārsta mājas vizītes iespējamas pie bērniem, personām, kurām noteikta pirmās grupas invaliditāte, personām, kas vecākas par 80 gadiem, personām, kurām nepieciešama paliatīvā aprūpe, mājas apstākļos mirušām personām, lai konstatētu nāves faktu, personām, kurām nepieciešama ilgstoša plaušu mākslīgā ventilācija, personām, kas saņem mājas aprūpi, personām, kuras gripas epidēmijas laikā slimo ar gripu. Tāpat ģimene ārsta mājas vizītes būs iespējamas personām, pie kurām neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde devusies izbraukumā un ģimenes ārsts šajos noteikumos noteiktajā kārtībā vienojies par mājas vizīti, personām ar psihiskiem traucējumiem un arī personām, kuras atrodas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā.

Jau ziņots, ka MK ārkārtas sēdē aptaujas kārtībā trešdien lems par izmaiņām vairāku veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu