VIDEO Cīņas sportam robežu nav - Krievijā popularitāti guvis "automašīnas-džitss" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Krievijā strauju popularitāti guvis jauns cīņas sporta paveids "car-jitsu" jeb "automašīnas-džitss" tiešā tulkojumā.

Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados ar brazīliešu džiudžitsu pasauli plašāk iepazīstināja Greisiju ģimene ar leģendāro Hojsu priekšgalā. Kopš tā laika šī cīņas sporta disciplīna ir kļuvusi par vienu no populārākajām visā pasaulē, kā arī uzskatāma par MMA cīkstoņa repertuāra vienu no svarīgākajiem elementiem.

Aptuveni 30 gadus pēc džiudžitsa popularitātes "sprādziena" esam nonākuši līdz tam, ka šajā disciplīnā cīkstoņi sacenšas mazās sedana tipa automašīnās.

Jaunā sporta veida izgudrotājs Viks Mihejevs sarunā ar "Jiu-Jitsu Times" norādīja, ka ideja par "automašīnas-džitsu" viņam radusies jau pirms vairāk nekā gada.

"2020. gadā man ienāca prātā doma par greplinga sacensībām automašīnās. Kopš 2020. gada oktobra es kopā ar draugiem organizēju nelielus "automašīnas-džitsa" turnīrus, lai pētītu džiudžitsa elementu pielietojumu šaurā telpā," sacījis Mihejevs.

Noteikumi paredz, ka cīņas laikā atļauts izmantot visus klasiskos džiudžitsa sāpju paņēmienus. Abi cīkstoņi cīņu sāk šofera un pasažiera sēdvietās. Pēc aizvadīta trīs minūšu raunda abi cīkstoņi samainās vietām un cīnās vēl trīs minūtes. Ja uzvarētājs nav noskaidrots arī tad, cīkstoņi dodas uz aizmugurējo sēdekli, kur tiek aizvadīts četru minūšu raunds.

Ja uzvarētājs nav noskaidrots pēc trīs raundiem, tad lēmumu pieņem cīņas tiesneši. Protams, cīņa var noslēgties arī ātrāk, ja kāds cīkstonis veiksmīgi izpilda sāpju paņēmienu. Abi cīkstoņi drīkst izmantot arī automašīnas drošības jostas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu