Gatavo ar stāstu ⟩ "Lauku sētas" Jānis iejauc fikso vinegretu un atklāj virtuves gudrības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gada nogales svētku gaidās piedāvājam raidījumu sēriju “Gatavo ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī gūt iedvesmu un kopā iemācīties pagatavot jaunus gardus ēdienus svētku galdam. Šoreiz TVNET studijā viesojas TV šova "Lauku sēta" vadītājs Jānis Rāzna, gatavojot fikso vinegretu.

Kāpēc fikso? Jo, kartupeļu vietā izmantojot konservētus turku zirņus, atbrīvosi sevi no liekām klapatām virtuvē.

Gatavojoties svētkiem, neaizmirsti par konservētiem vai saldētiem dārzeņiem, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj krietni ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Jānis atklāj, ka pēdējā laikā pats ir aizrāvies ar ēdieniem, kuri pagatavojami bez gaļas, un dalās ar iecienītu recepti: "Attaisa zirnīšus, saber bļodā, klāt krējumu, sāli. Un vēl, kas ir ļoti labi, var bļodiņā piegriezt sipoliņu smalki sakapātu. Visu samaisa un sanāk pārākā ņamma. Ātri un vienkārši!'

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iepazinām arī Jāņa Rāznas bērnības garšas, svētku tradīcijas un izdibinājām, bez kādiem ēdieniem nav iedomājams Ziemassvētku galds viņa ģimenē: "Zirnīši, pīrādziņi un kotletes ir tas, kas man patīk!"

Jānis gatavošanai izmantoja vārītas bietes, marinētus gurķus, sīpollokus, tvaicētus turku zirņus un konservētus zaļos zirnīšus no “Bonduelle”, kā arī eļļu, cukuru, krievu sinepes, sāli un piparus. Šeit atradīsi Jāņa gatavotā vinegreta recepti, bet, lai uzzinātu Jāņa stāstus un to, kā viņam veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Jānis Rāzna gatavo fikso vinegretu

Raksts tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu