Gatavo ar stāstu ⟩ Pipars cep kotletes un atklāj savu panākumu veiksmes formulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Gada nogales svētku gaidās piedāvājam raidījumu sēriju “Gatavo ar stāstu”, kurā varēsim ne vien izdzīvot Latvijā pazīstamu cilvēku stāstus, bet arī gūt iedvesmu un kopā iemācīties pagatavot jaunas un gardas receptes svētku galdam. Šoreiz TVNET studijā viesojas spicākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe), gatavojot kotletes ar brokoļu biezeni un pupiņu mērci.

Kotletes un karbonādes svētkos esam ieraduši celt galdā komplektā ar kartupeļu biezputru un trekniem štovētiem kāpostiem. Pipars klasiku apspēlēja mūsdienīgākā versijā – kartupeļus aizstāja ar biezeni, kas gatavots no blanšētiem brokoļiem, bet kotletītes sautēja pupiņu mērcē.

Rosoties virtuvē, viņš atklāja savu veiksmes formulu, kas uzņēmīgajam jaunietim ļāvusi jau 16 gadu vecumā piepildīt to, par ko citi tikai sapņo: kļūt par veiksmīgu blogeri, atvērt maiznīcu un pat iekļūt "Forbes" žurnālā:

"Es vienkārši gribēju kaut ko darīt un darīju. Es neteikšu, ka bija kaut kāda konkrēta motivācija, bet es darīju to, kas man likās pareizi, to, ko es gribētu darīt."

Kaut gan Piparam Ziemassvētki asociējas ar labdarību, tomēr bogeris, kurš ieguvis arī "Latvijas lepnuma" balvu par dažādiem labdarības projektiem, uzskata, ka ar labdarību vajag nodarboties ne tikai Ziemassvētku laikā -  tos, kuriem nepieciešama palīdzība, nedrīkst aizmirst arī pārējos 11 gada mēnešos.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Iepazinām arī Pipara bērnības garšas, svētku tradīcijas un izdibinājām, bez kādiem ēdieniem nav iedomājams Ziemassvētku galds viņa ģimenē.

Izrādās, uzburt izsmalcinātu maltīti, kas garšo izcili un izskatās kā no smalka restorāna ēdienkartes, patiesībā ir iespējams pavisam ātri un bez īpašas piepūles. 

Gatavojoties svētkiem, neaizmirsti par konservētiem vai saldētiem dārzeņiem, kas pēc uzturvērtības neatpaliek no svaigajiem, bet ļauj ietaupīt laiku, izlaižot laikietilpīgo mizošanu un smalcināšanu.

Pipars gatavošanai izmantoja malto gaļu, ķiplokus, timiānu, “Bonduelle” saldētos brokoļus un tomātu mērcē konservētās pupiņas, kā arī saldo krējumu, ķirštomātus, baziliku un olīveļļu. Šeit atradīsi viņa gatavotā ēdiena recepti, bet, lai uzzinātu Pipara stāstus un to, kā viņam veicās virtuvē, noskaties video!

Foto: Pipars gatavo kotletes ar brokoļu biezeni un pupiņu mērci

Raksts tapis sadarbībā ar "Bonduelle".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu