FOTO ⟩ Dailes teātrī izrādes "Smiļģis" laikā iebrukušas dekorācijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kristaps Kalns

29. decembrī Dailes teātra izrādes "Smiļģis" otrajā cēlienā iebrukušas skatuves dekorācijas. Kā ziņu medijam TVNET pastāstīja skatītāja Sanita, aktieri par mata tiesu izglābušies no potenciālas nelaimes.

"Dekorācijas iebruka otrajā cēlienā, īsi pēc Smiļģa uzrunas savam karā pazudušajam dēlam, kurā viņš aicināja dēlu atgriezties mājās, jo Padomju Savienībā viss ir lieliski. Uz skatuves atradās divu stāvu dekorācija, kurai tika piestiprinātas no griestiem nolaistas troses, lai augšdaļu - tādu garāžas lieluma konstrukciju - atdalītu un paceltu," notikušo atceras skatītāja Sanita.

"Troses piestiprināja, it kā viss notiek. Skatuves strādnieki un aktieri sāk pārstumt dekorācijas, augša sāk celties un... no paliela augstuma nogāžas. Cik augstu - nepateikšu, bet tas varēja būt virs trim metriem. Par laimi, visi aktieri  bija atvirzījušies tādā kā palielā aplī, un dekorācija nogāzās pašā vidū. Nolaidās priekškars, zālē mērens apjukums. Daļa aplaudē, citi apspriežas, vai tā jābūt, meklē internetā.

Pie sevis vēl nodomāju, cik riskants, bet interesants piegājiens - kā parādīt valsts sabrukumu.

Pēc īsa brīža no kulisēm iznāca darbiniece un teica: "Paši redzējāt, kas notika. Ja esat gatavi pagaidīt, aktieri pēc 10 minūtēm atsāks izrādi." Tā arī bija - aktieri nevainojami nospēlēja līdz galam. Tikai vēlāk, lasot sociālos tīklus, pa īstam apjēdzu, kā viņi par mata tiesu no potenciālas nelaimes izglābušies."

Kā ziņu medijam TVNET apstiprināja vēl viens skatītājs, Juris Kaža, kurš uz izrādi bija ieradies ar ģimeni, aktieri patiesi pa mata tiesu izvairījušies no nelaimes. "Konstrukcija tika iekārta tādās kā metāla drātīs. Ceļot tā nogāzās ar lielu blīkšķi. Aktieri metās kurp nu kurais," stāsta Kaža.

"Nekavējoties tika aizvilkts priekšskars. Manam dēlam [režisoram Matīsam Kažam] izdevās ar īsziņas starpniecību sazināties ar vienu no aktieriem, kurš apliecināja, ka neviens no trupas incidentā nav cietis."

Arī sociālajos tīklos skatītāji ziņojuši par notikušo.

Dailes teātra komentārs

Izrādes "Smiļģis" dekorācijas ir vienas no skatuves sarežģītākajām konstrukcijām ar vairākiem segmentiem, kas izrādes laikā tiek celti, pārvietoti, un virzīti pa visu skatuves telpu, paziņojumā presei raksta Dailes teātris.

29. decembra izrādes laikā cilvēciskas kļūdas dēļ viena no trosēm netika pareizi piestiprināta un tāpēc dekorācijas segments celšanas brīdī apgāzās.

Teātrī ir noteiktas stingras drošības instrukcijas, kas tostarp nosaka, ka zem pacelta dekorāciju objekta, tā tuvumā un zem tā neviens nedrīkst atrasties, incidentā neviens necieta un pēc brīža izrāde tika turpināta.

Foto: Dailes teātra izrāde "Smiļģis"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu