VIDEO ⟩ Vērienīgā pakaļdzīšanās Imantā: policija sniedz plašāku informāciju par notikušo (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānuzņēmums no video.
Ekrānuzņēmums no video. Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Otrdien Imantas mikrorajonā virkni bīstamu situāciju izraisīja kāds "Mercedes-Benz" automašīnas vadītājs, kurš nevēlējās uzņemties atbildību par sēšanos pie stūres reibumā un bez tiesībām, un sāka bēgšanu, ziņo raidījums "Degpunktā".

Kā vēsta TV3 raidījums Degpunktā, Kurzemes prospektā uz iespējamo dzērājšoferi policistiem norādījis kāds cits autovadītājs, kura ieskatā vieglajam auto ar sasistu vējstiklu, cauru riepu un vīrieti šķietamā reibumā pie stūres uz ielas nevajadzētu atrasties. Nekavējoties sākās aizdomās turamā auto meklēšana, kas vainagojās panākumiem. 

Jāteic gan, ka apskādētā Mercedes-Benz bija nolēmis tik viegli nepadoties un sāka bēgšanu pa Imantas apkaimi, apdraudot gan gājējus, pat jaunās māmiņas ar ratiņiem, kā arī citus satiksmes dalībniekus. Tai pašā laikā pakaļdzīšanās dažbrīd palēninājās līdz pat aptuveni 20 kilometriem stundā un dažbrīd pat apstājās, kas deva policistiem cerību, ka izdosies panākt pārkāpēju un tā atturēt no tālākas braukšanas.

Sākotnējie mēģinājumi bija nesekmīgi, tomēr pēc aptuveni 15 minūtes ilga brauciena pa Imantas ielām un veloceliņiem bēgošo Mercedes-Benz tomēr izdevās ielenkt un apturēt.

Tad jau arī kļuva skaidrs, kādēļ autovadītājs nevēlējās ielaisties darīšanās ar likumsargiem. Proti, pret viņu jau iepriekš bija ierosināta krimināllieta par braukšanu reibumā un bez tiesībām un bēgšanu no policijas. Tagad, kad veikts identisks pārkāpums, tai skaitā braukšana 2,7 promiļu reibumā, policijā pieļauj, ka ar naudas sodu vainīgais neizspruks. Iespējama pat nonākšana aiz restēm. 

Plašāk raidījuma Degpunktā sižetā:

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu