Decembrī populārākās partijas - "Saskaņa" un "Jaunā vienotība" (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vēlēšanas. Ilustratīvs foto
Vēlēšanas. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Decembrī partiju reitingu līderi ir "Saskaņa", "Jaunā vienotība" (JV), savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija Nacionālā apvienība (NA) dala trešo vietu, liecina pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma pētījumu aģentūras SKDS veidotā partiju popularitātes aptauja.

Ja vēlēšanas būtu tagad, visvairāk - 11% respondentu - gatavi šodien balsot par "Saskaņu", otrajā vietā ar 7,7% balsu ir JV, bet trešo vietu ar 6,6% balsu dala NA un ZZS. Tām seko "Attīstībai/Par!" ar 4,5%, "Progresīvie" ar 3,7% un Jaunā konservatīvā partija ar 3,4% balsu. Savukārt par partiju "Likums un kārtība" savu balsi decembrī sola atdot 3% vēlētāju, tikmēr 2,7% gatavi balsot par Latvijas Krievu savienību, bet 2,5% - par partiju "Latvija pirmajā vietā". Latvijas Reģionu apvienībai ir 2,2% respondentu atbalsts, bet partijai "Republika" - 1,4%.

Mazāk nekā simtā daļa aptaujāto - 0,7% - gatava balsot par bijušo "KPV LV", bet par citām partijām savu balsi dot gatavi 1% vēlētāju.

Salīdzinot ar novembri, decembrī lielai daļai partiju atbalsts kāpis, lai gan ir arī kritumi - lielākais ZZS. Bet ievērojamākais samazinājums ir to vēlētāju vidū, kas nav izlēmuši, par ko balsot. Novembrī tie bija gandrīz 29%, bet šomēnes - nedaudz zem 24%. Vienlaikus pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kas aptaujās teic, ka uz vēlēšanām nedosies vispār.

Pārrēķinot decembra datus, astoņām partijām decembrī varētu izdoties pārvarēt piecu procentu barjeru, kas ļautu iekļūt Saeimā, taču četriem politiskajiem spēkiem vēlētāju atbalsta varētu pietrūkt.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu