Pļavniekos iedzīvotāji brīdina par varmāku, kas busiņā centies ievilināt vairākus bērnus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Pļavnieku mikrorajonā vietējā iedzīvotāja ziņo, ka viņas bērnu kāds varmāka centās ievilināt slazdā, aicinot viņam sekot līdzi ar nolūku vērot netiklas darbības. Par laimi, desmit gadus vecā meitene un citi pusaudži svešiniekam nesekoja, bet uzreiz zvanīja vecākiem, ziņo raidījums "Degpunktā".

Trešdien, 29.decembrī, pēcpusdienā, pie Pļavnieku bērnu laukuma Andreja Saharova ielā stāvēja kāds gaišas krāsas mikrobusiņš. Tajā atradās divi aptuveni 50-60 gadus veci vīrieši. Viņu mērķis bija nelabs – uzmākties bērniem, kas rotaļājas bez vecāku uzraudzības. Inese stāsta, ka viena no nolūkotajām meitenēm bija viņas desmit gadus vecā atvase.

"Meitenes ir sēdējušas Bērzu birzītē, laukumiņā uz soliņa. Pie viņām ir piegājis vīrietis. Ir piedāvājis, vai viņas vēlas nākt viņam līdzi un paskatīties aiz kalniņa, ko dara cits vīrietis. Paskatīties, kā viņš sevi apmierina, un paskatīties uz viņa dzimumlocekli," stāsta Inese, divu bērnu māte.

Trīs draudzenes nobijās un uzreiz atbildēja noraidoši, tāpēc vīrietis devās tālāk, meklēt citus bērnus, ko uzrunāt. Bērni, ziņkāres vadīti, pēc tam uzkāpa nelielajā paugurā un ieraudzīja, ka netālu no bērnudārza patiešām atrodas puskails vīrietis ar nolaistām biksēm un sevi apmierina. Meitene mammai arī stāstīja, ka izvirtuļu automašīnā jau atradās cits iespējamais upuris.

‘Busiņā iekšā esot arī bērns sēdējis, aptuveni pieci, seši gadi un raudājis,” stāsta Inese.

Kad pie rotaļu laukuma piebrauca Ineses vīrs un policija, vīrieši jau bija pazuduši kopā ar automašīnu un pasažieri. Citi vecāki, kas ar bērniem bieži apmeklē Pļavnieku spēļu laukumu, padzirdējuši par notikumu, tagad jūtas neomulīgi.

Taīsija, kas apmeklē bērnu laukumu, atzīst, ka diemžēl nejūtas tajā vairs droši un domā, ka šurp vairs nenākt.

Viņa spriež, ka šādi uzbrukumi vairāk apdraud tieši pusaudžus, kas daudz kur dodas bez pieaugušo uzraudzības. Vietējā iedzīvotāja atgādina, ka jaunieši nedrīkst pakļauties varmāku prasībām nekādā gadījumā.

“Zinu, ka daži bērni kautrējas kliegt, jo vecāki māca nekliegt, būt klusākiem, bet saprotot ka svešs un bīstams cilvēks grib vest kaut kur prom, ir jākliedz, jāreaģē atbilstoši situācijai,” uzsver vietējā iedzīvotāja, aicinot bērnus, redzot vīrieti bez biksēm, par to ziņot vecākiem vai citiem pieaugušajiem, kas atrodas blakus.

Inese ir uzrakstījusi iesniegumu policijā, tāpat kā vēl divi vecāki, kuru bērnus vakar nelika mierā uzbāzīgie svešinieki. Likuma sargi uzsāka kriminālprocesu un meklē vainīgos.

“Policija veic aktīvu izmeklēšanu un meklē iespējamās vainīgās personas, tajā skaitā, tiek arī aplūkotas arī kameras no tuvējās apkārtnes, kā arī izmantotas citas metodes, lai noskaidrotu personu identitātes," ziņo Valsts policijas pārstāvji.

Vecāki tiek aicināti bērnu sūdzības uztvert nopietni, un, ja kāds no savām atvasēm dzirdējis līdzīgu stāstu kā Inese, nekavējoties vērsieties policijā ar zvanu vai iesniegumu.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu