Kalnu slēpotāja Ģērmane treniņā guvusi smagu traumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dženifera Ģērmane
Dženifera Ģērmane Foto: instagram/ dzeniferagermane

Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane trešdien treniņā krita un guva smagu savainojumu, ceturtdien ziņo Latvijas Slēpošanas federācija (LSF).

Kritiens noticis slaloma treniņā Itālijā.

Savainojums ir pietiekami smags, lai olimpiskās spēles Pekinā kalnu slēpotājai ietu secen.

LSF atgādina, ka pagājušo sezonu Ģērmane iesāka lieliski, divos startos FIS sacensībās Austrijā novembra beigās un decembra sākumā izcīnot uzvaras slalomā un nopelnot attiecīgi 23 un 26 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus. Tieši šīs divas sacensības ļāva Latvijas labākajai kalnu slēpotājai pasaules rangā iekļūt labāko simtniekā un vienubrīd aizsniegties līdz 84.vietai.

Sezonas turpinājumā bija dažādas sekmes, taču spožākais brīdis bija pieaugušo pasaules čempionātā Itālijā, kur tobrīd vēl tikai 17 gadus vecā latviete iekļuva labāko 30 skaitā. Valmieriete izcīnīja 24.vietu un nodrošināja neatkarīgās Latvijas laikā labāko vietu pasaules čempionātos, par desmit vietām atpaliekot no mātes Ullas Lodziņas sasniegtā 1989.gadā nobrauciena disciplīnā.

Starpsezonā pēc mikrotraumas sportistei bija nepieciešams veikt ceļgala operāciju. Līdz ar to ne novembrī, ne decembrī sportiste sacensībās nestartēja. Atlabšanas process noritēja labi, trenējoties saudzīgā režīmā. Decembra mēnesī Ģērmane jau varēja paslēpot bez sāpēm. Viņa gatavojās sezonas atklāšanai janvāra vidū, lai pēc tam startētu savās pirmajās olimpiskajās spēlēs.

Trešdien piedzīvotais kritiens un trauma ir pārvilkusi svītru šiem plāniem. Kritiens slaloma treniņā Itālijā izvērtās pavisam neveiksmīgs, jo

kalnu slēpotāja salauza atslēgas kaulu, kas slalomā notiek ļoti reti.

Šobrīd LSF neprognozē iespējamo atgriešanos sniegotajās trasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu