ASV šāvējs upurus aprakstījis paša izdotos romānos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV policija. Ilustratīvs attēls
ASV policija. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

ASV Kolorādo štata iedzīvotājs, kurš pirmdien, 27. decembrī, nošāva piecus cilvēkus un divus ievainoja, iepriekš bija aprakstījis dažus no upuriem un viņu nogalināšanu paša izdotos romānos.

Policija ir identificējusi šāvēju kā Lindonu Makleodu.

"Mēs zinām par grāmatām, kuras aizdomās turētais sarakstījis ar pseidonīmu, un tās ir mūsu izmeklēšanas sastāvdaļa," ceturtdien apstiprināja Denveras policijas departaments.

Makleods ar Romana Makleja vārdu no 2018. līdz 2020.gadam sarakstīja romānu triloģiju "Sanction" ("Sankcija").

Makleods viņa sociālo mediju kontos ievietotās fotogrāfijās ir ar garu bārdu, brūniem matiem, un tetovējumiem uz kakla un krūtīm.

ASV mediji ziņoja, ka Makleods pirmajā grāmatā rakstījis par personāžu Lindonu Makleodu, kurš satrakojies un vienā naktī nogalinājis 46 cilvēkus.

Pirmais šajā romānā nogalinātais cilvēks ir slepkavas bijušais darījumu partneris Maikls Svinjards, un slepkavība notikusi upura dzīvoklī Denverā.

Denveras varas iestādes apstiprināja, ka viens no Makleoda reālajiem upuriem bijis ar šādu vārdu un dzīvojis tajā pašā adresē, kas minēta grāmatā.

Citā šīs triloģijas romānā ir aprakstīta Alisijas Kardenasas slepkavība. Šāds vārds bija vienai no pirmdien nošautajām sievietēm.

Makleoda vārds ir minēts arī juridiskos dokumentos par ēkas iegādi, kuru pirms dažiem gadiem nopirka Kardenasa.

Rakstnieka Romana Makleja tīmekļa vietnē ievietotā paziņojumā teikts, ka viņam patīk "izmantot reālus vārdus, reālus notikumus un reālus cilvēkus līdzās izdomātiem", lai "aizmiglotu līniju starp esošo un iespējamo".

Jau vēstīts, ka 47 gadus vecais Makleods pirmdien sarīkoja apšaudi vismaz četrās dažādās vietās Denverā un Leikvudā.

Vispirms viņš atklāja uguni tetovēšanas salonā Denverā, nogalinot divas sievietes, no kurām viena bija tetovēšanas māksliniece, bet otra - salona īpašniece Alisija Kardenasa.

Pēc tam Makleods Denverā nošāva Maiklu Svinjardu viņa dzīvoklī un devās uz Denveras piepilsētu Leikvudu, kur viņš nošāva citu vīrieti tetovēšanas salonā un viesnīcas recepcijas darbinieci.

Īsi pēc tam šāvējs iepirkšanās centrā iesaistījās apšaudē ar policisti Ešliju Ferisu, kura tika ievainota vēderā, tomēr policistei izdevās uzbrucēju nošaut. Pie šāvēja tika atrasti divi ieroči.

"Izskatās, ka starp aizdomās turēto un upuriem bija personīgas un/vai ar darījumiem saistītas attiecības," paziņoja policijas preses sekretāre.

Policija otrdien preses konferencē bija paziņojusi, ka Makleods varbūt nepazina nošauto viesnīcas recepcijas darbinieci, tomēr viņam iepriekš bijušas darīšanas ar šo viesnīcu.

Pret Makleodu pērn un šogad bija veikta izmeklēšana, bet netika izvirzītas nekādas apsūdzības, paziņoja policija, kas vēl nav noskaidrojusi konkrētu motīvu viņa uzbrukumiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu