VIDEO ⟩ Kariņš: Mēs kopīgiem spēkiem esam pārvarējuši pandēmijas grūtākos brīžus (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš
Krišjānis Kariņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

"Aizejot gads mums ir atstājis gūto pieredzi un mācības, kuras izmantot, lai stiprinātu sevi un mūsu valsti turpmākajā izaugsmes ceļā. Mēs esam gudri, mēs esam spējīgi, mēs varam, ja darām," tradicionālajā gadumijas uzrunā Latvijas iedzīvotājiem teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Premjers uzrunā uzsvēra, ka 2021. gads un tā mainīgie apstākļi no katra ir prasījis vairāk - vairāk ieklausīties, vairāk izprast, vairāk atbildības un vairāk iesaistes.

"Tas ir nesis vēl nepieredzētu viedokļu dažādību un diskusijas, kas ir neatņemama demokrātijas daļa, lai nonāktu pie kopīgas rīcības. Tas mums ir ļāvis arī paveikt vairāk, neskatoties uz šī gada izaicinājumiem.

Mēs kopīgiem spēkiem esam pārvarējuši pandēmijas grūtākos brīžus, nosargājuši savas valsts un Eiropas Savienības ārējo robežu, panākuši ekonomikas izaugsmi, investīciju, eksporta un darba algu pieaugumu. Tam, ko darām, ir panākumi," sacīja Kariņš.

Ministru prezidents izsaka pateicību ikvienam, kas ir izvēlējies darīt, apvienot spēkus un uzņemties atbildību par sevi, savu tuvāko un arī kopējo sabiedrības veselību un drošību.

"Mēs katrs esam daļa no komandas, kas veido mūsu valsti stipru. Īpaši vēlos pateikties mūsu varoņiem – ārstiem un medicīnas personālam, robežsargiem, policistiem, zemessargiem un bruņoto spēku karavīriem. Esmu lepns par mūsu cilvēkiem un viņu profesionalitāti, pašaizliedzību, spēku un mīlestību, ar kādu viņi dara savu darbu," uzsvēra premjers.

Kariņš uzrunā norāda, ka šis gads ir nesis rūdījumu arī mūsu ekonomikai.

"Neskatoties uz izaicinājumiem, tā ir spējusi pielāgoties, augt un dažādoties. Ikvienam uzņēmumam mūsu tautsaimniecībā ir vieta - gan lielam eksportējošam, gan mazam mājražotājam.

Aiz katra uzņēmuma ir cilvēki, kuru izdoma, mērķtiecība un spēja sadarboties ir attīstības dzinulis. Mūsu mērķis ir radīt aizvien labākus uzņēmējdarbības apstākļus un labas darba vietas tā vietā, lai ilgstoši īstenotu plašu pabalstu politiku. Vienlaikus vairāk nekā jebkad izjūtam ilgtermiņa ieguldījumu nozīmi izglītībā un zinātnē.

Mums ir un būs vajadzīgi zinoši un spējīgi cilvēki mūsu ekonomikai līdzās spēcīgai zinātnes bāzei. Tāpēc esmu gandarīts, ka jauno gadu sagaidīsim ar būtisku finansējuma pieaugumu mūsu zinātnei," sacīja Ministru prezidents. 

Savā uzrunā valdības vadītājs uzsvēra klimata pārmaiņu jautājumus.

"Pieradums ir izaugsmes un attīstības lielākais ienaidnieks. Jaunā klimata politika ir iespēja mūsu uzņēmējiem un zinātniekiem radīt un ražot jau šodien to, ko visa pasaule lietos rīt.

Ceļš uz mūsu valsts neatkarības atjaunošanu bija cieši saistīts ar vides aizsardzības kustību. Arī šodien tieši klimata politika atkal var kļūt par pagrieziena punktu mūsu valsts turpmākajā attīstības ceļā. Esmu pārliecināts, ka mācēsim pārdomāti un atbildīgi izmantot pārmaiņu radītās iespējas," piebilda premjers. 

Kariņš gadumijas uzrunā izteica pateicību par izturību, līdzestību un izpratni.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu