Pērn vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 2000 bērni vecumā no 5 līdz 11 gadiem (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ira Lichi/shutterstock.com

Līdz aizvadītā gada 30. decembrim vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 2111 bērni vecumā no pieciem līdz 11 gadiem, Latvijas Radio informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve Zaiga Barvida.

Vairāk nekā puse bērnu vakcinēti Rīgā.

Lai arī jaunākā vecuma bērnu vakcinācijas aptveres palielināšana nav vakcinācijas projekta nodaļas galvenais mērķis, tomēr šajā gadā ir plānots rīkot izglītojošus seminārus par bērnu vakcināciju vecākiem, norādīja Barvide.

"Protams, mēs vairāk aicinām vakcinēties hroniski slimos bērnus, kuriem vakcinācija ir nepieciešama veselības saglabāšanai. Pārējo bērnu vakcinācija ir pēc vecāku ieskatiem un redzējuma," pauda Vakcinācijas projekta nodaļas pārstāve.

Izglītojoši semināri, kuros atbildēs uz vecāku jautājumiem par mazo bērnu vakcināciju un skaidros tās nepieciešamību, notiks tiešsaistē.

Vecumā no 12 – 15 gadiem vakcinēts ir 41 tūkstotis jauniešu. Tas ir 51% no šajā vecuma grupā esošo iedzīvotāju skaita. Savukārt vecumā no 16 līdz 17 vakcinēti 25 tūkstošie jauniešu, kas ir 68,8% no kopējā šajā vecuma grupā esošo iedzīvotāju skaita.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu