Atceļ attaisnojošo spriedumu lietā par Ēdoles pusē izdarītu dubultslepkavību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka / LETA

Augstākā tiesa atcēlusi attaisnojošo spriedumu diviem vīriešiem par 2009.gadā Ēdoles pusē izdarītu dubultslepkavību, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Kurzemes rajona tiesa Kuldīgā 2019.gada augustā attaisnoja divus vīriešus par 2009.gadā izdarītu divu personu slepkavību kādā viensētā Ēdoles pagastā, Kuldīgas novadā.

Par minēto tiesas spriedumu prokuratūra iesniedza apelācijas protestu Kurzemes apgabaltiesai, kas atstāja spēkā pirmās instances tiesas attaisnojošo spriedumu daļā par apsūdzēto personu attaisnošanu pēc Krimināllikuma 118.panta, proti, par to, ka viens no apsūdzētajiem uzkūdīja un atbalstīja, bet otrs apsūdzētais izdarīja divu personu slepkavību.

Par šo spriedumu tika iesniegts kasācijas protests.

Pērn 29.decembrī Augstākā tiesa, izvērtējot iesniegto kasācijas protestu, atcēla apelācijas instances tiesas spriedumu daļā par apsūdzēto personu attaisnošanu un nosūtīja lietu jaunai izskatīšanai Kurzemes apgabaltiesai.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Juris Siders norāda, ka, Valsts policijai veicot apjomīgas izmeklēšanas darbības, 2016.gadā noskaidrotas dubultslepkavībā iesaistītās personas, un pierādījumu kopums dod pamatu uzskatīt, ka abi apsūdzētie kopīgas alkohola lietošanas laikā izdarījuši šo dubultslepkavību, par ko viņiem būtu piemērojams mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka dubultslepkavībā apsūdzēti Nauris Ratnieks un Aigars Jēkabsons. "Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka 2009.gada 29.decembrī no kādas Ēdoles pagasta viensētas pazuda 57 gadus vecs vīrietis un viņa 82 gadus vecā māte.

Abus pazudušos atrada 2016.gadā noraktus apmēram 600 metrus no vecās Ventspils šosejas Padures pagasta mežā. Vietu uzrādījis Kuldīgas novada iedzīvotājs Ratnieks.

Ratnieks norādījis, kur 2009.gadā aprakti līķi, un paziņojis, ka slepkava esot viņa paziņa Jēkabsons.

Uz apsūdzēto sola nokļuva gan Ratnieks, gan Jēkabsons, kurš savukārt norādījis, ka slepkava ir Ratnieks. Abi bija īslaicīgi aizturēti, pēc tam nokļuva uz brīvām kājām un savu vainu slepkavībā noliedza. Jēkabsons tikai atzinis, ka nelikumīgi ieguvis un glabājis pistoli ar patronām.

Saskaņā ar prokurora apsūdzību 2009.gada 29.decembrī notikumi risinājušies sekojoši. Ratnieks bijis pie Jēkabsona Padures pagastā, un abi dzēruši. Tad nolēmuši ar Ratnieka automašīnu braukt pie 57 gadus vecā vīrieša uz Ēdoles pagastu. Jēkabsons līdzi paņēmis savu pistoli. Apsūdzētie ieradušies viensētā, kur Jēkabsons ar vismaz vienu šāvienu nošāvis vīrieti, bet viņa māte, iespējams, mirusi no vairākām lodēm.

Pēc tam abi iznesa līķus no mājas un ielika mašīnā. Pēc tam saslaucītas istabā asinis un līķi aprakti mežā. Pistoli Jēkabsonam policija izņēma tikai 2016.gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu