No Viļņas uz Bagdādi izlidojusi lidmašīna ar 98 migrantiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viļņas lidosta. Ilustratīvs attēls
Viļņas lidosta. Ilustratīvs attēls Foto: Wikipedia.org

Svētdienas rītā no Viļņas lidostas uz Bagdādi izlidojusi lidmašīna, lai Irākā nogādātu 98 migrantus, kas Lietuvā nokļuvuši no Baltkrievijas.

Viņi visi piekrita brīvprātīgi atgriezties dzimtenē, izmantojot valdības piešķirto 1000 eiro pabalstu un bezmaksas lidojumu.

Kopīgo operāciju organizēja Valsts robežsardzes dienests, Iekšlietu ministrija un Viļņas lidosta. Lidostas pārstāvis Marjus Zeleņus raidorganizācijai LRT apstiprināja, ka lidojums ir noticis, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Vēlāk svētdien informāciju apstiprināja arī Iekšlietu ministrija. Kā paziņoja ministrija, šis ir pirmais šāda veida čarterreiss no Lietuvas personām, kuras atgriežas izcelsmes valstī.

Ministrija norādīja, ka Lietuva aktīvi strādā ar Irākas valdību, jo šīs valsts pilsoņi veido lielāko daļu nelegālo imigrantu.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 8100 reižu. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti vairāk nekā 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu