"Atbildība mūža garumā!" Dzīvnieku patversme aicina kaķēnus dāvināt pārdomāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: stock-enjoy/Shutterstock.com

Tā kā 2022.gads pēc austrumu horoskopa ir tīģera gads, simboliski var rasties vēlēšanās uzdāvināt kādām mazāko kaķu dzimtas pārstāvi – kaķēnu. Taču gadu no gadu, un arī šogad speciālisti uzsver, ka šādai dāvanai ir jābūt rūpīgi apsvērtai un saskaņotai ar saņēmēju, lai arī patversmēs ir simtiem kaķu, kuriem ļoti vajadzīgas mājas, vēsta LTV raidījums "Dienas Ziņas".

Gargamels tīģerim cienīgi raidījumu sagaida savā Ulubeles mājoklī. Viņš ir īsts ielas kaķis, kuram katra diena bijusi izdzīvošana. Cīņās zaudēta viena acs un noplēsta auss.

Patversmē runcis nonāca pirms pusgada, kad bija savainots. Sākumā nevienu nelaida sev klāt, bet ar laiku sāka novērtēt ēdienu, siltas istabas priekšrocības un aprūpētāju mīlestību.

Gadu no gadu, pamestu dzīvnieku skaits nemazinās.

Šovasar Ulubelē bija rekordliels atrasto un pamesto kaķēnu skaits – 70, pauda patversmes pārstāve Diāna Elekse.

Par pamestiem vai savainotiem kaķiem ziņo iedzīvotāji vai pašvaldības policija. Tāpat daudzi nonāk patversmē pēc saimnieka nāves. Pirmās divas nedēļas tie atrodas uzņemšanas blokā, kur tiek novērots veselības stāvoklis un arī raksturs.

Visiem kaķiem tiek meklēti saimnieki. Daudz ir tā saucamo īpašo kaķu, kuriem būs vajadzīga speciāla aprūpe, kā arī senioru, kas vacāki par sešiem gadiem.

Ulubeles darbinieki atgādināja, ka kaķēna pieņemšana ir atbildīgs lēmums un nevar būt pēkšņa gadu mijas dāvana.

"Tā ir atbildība mūža garumā," uzsvēra Elekse.

Pretēji suņiem, mājas kaķiem nav jābūt obligāti čipotiem, bet tas ir vēlams. Taču kaķu saimniekiem, kuru dzīvnieks dzīvo ārā, vai arī dodas pastaigās, ir jārūpējas par dzīvnieka sterilizāciju vai kastrāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu