VIDEO ⟩ "Mavericks" Dončiča atgriešanās spēlē iztiek bez Porziņģa un izcīna uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs pret Džošu Gidiju
Luka Dončičs pret Džošu Gidiju Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" pirmdien, 3. janvārī, bez Kristapa Porziņģa dalības izcīnīja uzvaru pār Oklahomsitijas "Thunder".

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 95:86 (26:22, 25:17, 22:25, 22:22) uzveica Oklahomasitijas "Thunder".

Komandas spožākā zvaigzne Dončičs kopš 10. decembra izlaida desmit spēles pēc kārtas. Vispirms slovēnis dziedēja kreisās kājas potītes traumu, bet pēc tam viņam bija jāpakļaujas Covid-19 protokolam. Sestdien Dončičs, Tims Hārdevejs juniors un Maksimiliāns Klēbers tika izņemti no protokola un varēja atgriezties laukumā.

Dončičs spēlēja 31 minūti, šajā laikā atzīmējoties ar 14 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām, bet pa 15 punktiem guva Hārdevejs un Markīzs Kriss, kurš arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Krisam šobrīd spēka ir desmit dienu līgums, kurus komandas var slēgt, lai piesaistītu papildu spēlētājus.

"Bija grūti, pēdējo reizi pieci pret pieci spēlēja pirms četrām nedēļām. Savādas sajūtas, bet esmu priecīgs būt atpakaļ laukumā," pēc mača teica Dončičs, kurš pirmo reizi karjerā izlaidis desmit spēles pēc kārtas.

"Mavericks" treneru korpuss šajā mačā nolēma Porziņģim dot atpūtu.

Pretinieku sastāvā Džošs Gidijs kļuva par NBA vēsturē jaunāko basketbolistu, kurš vienā spēlē iekrājis "triple-double" - viņa kontā bija 17 punkti, 14 rezultatīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas. Gidijs to paveica 19 gadu divu mēnešu un 23 dienu vecumā, bet iepriekšējam rekordistam Lamelo Bolam tas pa spēkam bija 19 gadu desmit mēnešu un 17 dienu vecumā.

"Thunder" līderis Šejs Žilžess-Aleksandrs nedēļas nogalē tika ievietots Covid-19 protokolā un nevarēja palīdzēt komandai.

"Mavericks" ar 18 uzvarām 36 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, kur "Thunder" ar 13 uzvarām 36 cīņās ir 13.pozīcijā.

Nākamo spēli dalasieši aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems Denveras "Nuggets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu