ASV izlūkdienesti uzskata, ka Krievija varētu sākt iebrukumu Ukrainā 2022. gada sākumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TASS / TASS

Krievijas iebrukums Ukrainā ir ļoti iespējams, un to var apturēt tikai milzīgas sankcijas, uzskata ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs Ādams Šifs.

"Es domāju, ka būtu vajadzīgas milzīgas sankcijas pret Krieviju, lai atturētu no tā, kas, šķiet, atkal ir ļoti iespējams - Krievijas iebrukums Ukrainā," svētdien izteicies Šifs. "Domāju, ka mūsu sabiedrotajiem ir stingri tam jāpiekrīt. Krievijai ir jāsaprot, ka mēs šajā jautājumā esam vienoti," viņš piebilda.

ASV izlūkdienestu aplēses, kas decembrī tika publicētas laikrakstā "The Washington Post", liecina, ka Krievija drīzumā varētu sākt militāro ofensīvu Ukrainā.

Izlūkdienesti uzskata, ka Krievija varētu sākt uzbrukumu jau 2022.gada sākumā, izmantojot 100 bataljona taktiskās grupas, kas ir divreiz lielāki spēki nekā tie, kurus Krievija sakoncentrēja reģionā pagājušajā pavasarī.

Amatpersonas telekanālam CNN izteikušās, ka pašreiz apgabalā izvietotā militārā tehnika varētu būt pietiekama frontes spēkiem septiņas līdz desmit dienas un citām atbalsta vienībām līdz mēnesim.

Spriedze starp ASV, Eiropas Savienību (ES) un Krieviju pieaug, kopš Krievija pie Ukrainas robežām sapulcēja 100 000 karavīru, un pastāv bažas, ka situācija var strauji pasliktināties.

Šifs intervijā CBS arī sacījis, ka uzbrukums novestu pie NATO kontingenta palielināšanas Krievijas pierobežā. "Tam būs pretēja ietekme tam, ko [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins vēlas panākt," viņš piebildis.

"Man bail, ka Putins, ļoti iespējams, iebruks. Godīgi sakot, es joprojām nesaprotu motivāciju, kāpēc viņš tagad tā dara, taču šķiet, ka viņš noteikti ir nolēmis to darīt, ja vien mēs nepārliecināsim viņu par pretējo," atzinis Šifs.

"Domāju, ka nekas cits viņu neatturēs kā sankciju kārta, ko Krievija nekad nav pieredzējusi, un tieši tas mums ir jādara kopā ar mūsu sabiedrotajiem," norādījis Šifs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu