Lielbritānijas Aizsardzības akadēmija cietusi ievērojamus zaudējumus no kiberuzbrukuma (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dmytro Tyshchenko/shutterstock.com

Lielbritānijas Aizsardzības akadēmija pērn cietusi ievērojamus zaudējumus no kiberuzbrukuma, ko, iespējams, sarīkojusi Krievija vai Ķīna, atklājusi bijusī augsta ranga militārpersona.

Gaisa spēku maršals Edvards Stringers, kurš atstāja bruņotos spēkus augustā, telekanālam "Sky News" pavēstījis, ka uzbrukums tika atklāts 2021.gada martā un tā dēļ Aizsardzības akadēmijai nācies atjaunot savu tīklu.

Stringers sacīja, ka nezina, vai par kiberuzbrukumu atbildīgi noziedznieki vai naidīga valsts, piemēram, Ķīna, Krievija, Irāna vai Ziemeļkoreja. Viņš norādīja, ka uzbrukumā nodarītā kaitējuma novēršanai būs vajadzīgi vēl vairāki mēneši.

"Tas varētu būt jebkurš no tiem vai vienkārši kāds, kas mēģina atrast vājo vietu izspiedējvīrusa uzbrukumam," sacīja Stringers, norādot, ka uzbrukums radījis zaudējumus.

"Ielās nemētājas līķi, bet tomēr zināms kaitējums ir nodarīts," viņš sacīja.

"Sky News" ziņo, ka akadēmijas tīklā sensitīva informācija netika glabāta.

Akadēmijā, kas atrodas Oksfordšīrā, mācās 28 000 militārpersonu, diplomātu un civilo ierēdņu, kas pandēmijas dēļ pārgāja uz attālinātām mācībā.

Stringers intervijā "Sky News" sacīja, neparastu aktivitāti akadēmijas tīklā pirmo reizi pamanījuši uzņēmuma "Serco" darbinieki, ko nolīgusi akadēmija.

Atklājies, ka akadēmijas tīklā darbojas ārēji aģenti, kam ir negodīgi nolūki.

Tomēr Stringers sacīja, ka kiberuzbrukums nav bijis veiksmīgs. Lai gan hakeri, iespējams, izmantojuši akadēmiju kā "aizmugures durvis" piekļuvei citām Aizsardzības ministrijas sistēmām, nav bijuši nekādi pārkāpumi ārpus akadēmijas.

Stringers norādīja, ka šis uzbrukums nebija tik nopietns, lai to uzskatītu par kiberkaradarbību.

Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka 2021.gada martā tai paziņots par incidentu, ministrija tūlīt rīkojusies un plašākais ministrijas datortīkls nav cietis, un mācības akadēmijā turpinājušās.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu