"Nogāza sirmgalvi zemē un atkārtoti sita pa galvu." Par vardarbīgām laupīšanām Rīgā aiztur vīrieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrey_Popov/shutterstock

Rīgā saistībā ar vardarbīgām sērijveida laupīšanām aizturēts kāds vīrietis, kura noziedzīgo darbību dēļ varētu būt cietušas četras gados vecākas sievietes. Vīrietis jau iepriekš sodīts par laupīšanu un narkotisko vielu glabāšanu, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembra vakarā, Valsts policija saņēma informāciju no mediķiem, ka ārstniecības iestādē ir nogādāta kāda pensijas vecuma sieviete ar galvas traumu. Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti uzzināja, ka šajā pašā dienā Rīgā, Skudru ielā, cietušajai uz ielas uzbrucis nepazīstams vīrietis.

Sākotnēji viņš prasījis, lai sieviete atdod savu rokassomiņu, pēc kā nogāzis viņu zemē, vairākas reizes iesitis pa galvu, atņemot somu. Nolaupītajā somā atradušās kredītkartes, skaidra nauda 320 eiro apmērā un mobilais telefons "Samsung Galaxy". Pēc nozieguma vīrietis notikuma vietu pameta.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka izmeklēšanu. Sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas likumsargiem veicot operatīvo un procesuālo darbību kompleksu, tika noskaidrots, ka minēto noziedzīgo nodarījumu izdarījis 1982. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par laupīšanu un narkotisko vielu glabāšanu.

29. decembrī policisti vīrieti aizturēja. Tika pieņemts lēmums par sankcionētas kratīšanas veikšanu neatliekamības kārtībā aizturētā faktiskajā dzīvesvietā Rīgā.

Turpinot darbu ar aizturēto, tika noskaidrots, ka viņš pēdējā laikā, iespējams, aplaupījis vēl trīs gados vecākas sievietes. Proti, 25. decembrī viņš nolaupījis rokassomiņu ar personīgajām mantām citai sievietei Rīgā, Nīcgales ielā, savukārt 29. decembra rītā, pirms viņa aizturēšanas, aplaupījis sievietes vēl divās adresēs - Džohara Dudajeva gatvē un Ilūkstes ielā.

Saistībā ar notikušo uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Jāpiemin, ka vīrietis jau iepriekš ir sodīts par laupīšanu un narkotisko vielu glabāšanu.

Ņemot vērā, ka aizturēšanas dienā, 29. decembrī, vīrieša uzvedība un fiziskās pazīmes liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, viņam tika nozīmēta ekspertīze. Ja apstiprināsies narkotisko vai psihotropo vielu neatļauta lietošana, viņam administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Policija turpina skaidrot nolaupīto mobilo telefonu atrašanās vietu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu