Fūrmanis: Ārkārtējā situācija ir tikai formalitāte, kas pati par sevi neparedz nekādus ierobežojumus (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Fūrmanis.
Roberts Fūrmanis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valdības lēmumi pēdējo divu gadu laikā bijuši ļoti neskaidri. Pēkšņi vienā nedēļas nogalē atļaut cilvēkiem bez ierobežojumiem gandrīz pat pulcēties – tas, manuprāt, bija tāds diezgan savdabīgs gājiens, tā raidījuma "Rīta Panorāma" norādīja anesteziologu, reanimatologu Roberts Fūrmanis.

Tomēr kā mēs pārdzīvosim pārdzīvosim Covid-19 jaunā paveida omikrona uzliesmojumu ir atkarīgs no sabiedrības, nevis valdības, uzskata anesteziologs, reanimatologs Roberts Fūrmanis.

Tomēr patlaban Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus Fūrmanis raksturoja kā gana labus. Par nepieciešamību pašreizējos ierobežojumus pagarināt vai noteikt jaunus būtu jālemj, vērtējot saslimstības dinamiku, smagā stāvoklī esošo Covid-19 pacientu skaitu stacionāros un vakcinācijas aptveri, uzskata ārsts. Viņš uzsvēra, kā ārkārtējā situācija ir tikai formalitāte, kas pati par sevi neparedz nekādus ierobežojumus.

Fūrmanis vairakkārt uzsvēra, ka dati par omikronu patlaban ir nepietiekami un nekur pasaulē šis vīrusa paveids vēl nav smalki izpētīts, tāpēc arī precīzi prognozēt situācijas attīstību ir neiespējami. Katrā ziņā ļoti daudz kas būšot atkarīgs no tā, cik adekvāti šajā situācijā izturēsies pati sabiedrība, tai skaitā, cik aktīvi balstvakcīnas pret Covid-19 saņems seniori un riska grupās esošie iedzīvotāji.

"Tas, [kā izdosies pārdzīvot pandēmiju un omikrona uzliesmojumu], ir atkarīgs no mums pašiem. Tas ir atkarīgs tieši no sabiedrības - cik tā atbildīgi izturēties, nevis no valdības," uzsvēra Fūrmanis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu