VIDEO ⟩ Greizsirdības mākts vīrietis Jaungada naktī aizdedzina dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunā gada sagaidīšana kādā četru cilvēku kompānijā noslēdzās ar skaļu skandālu un ugunsgrēku, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Pēc pulksten 24 naktī, kad sākās uguņošana, es pa telefonu runāju ar savu meitu. Es izdzirdēju tādus kā sprādzienus aiz savas sienas.

Man pat meita pajautāja, kas man tur notiek? Es saku, ka, manuprāt, tur kaut kas sprāgst, bet varbūt man tikai izliekas," stāsta nama iedzīvotāja.

Taču neizlikās un blakus istabā tiešām kaut kas eksplodēja un pat aizdegās. Ugunsgrēks izraisīts tīšuprāt, un tā vaininieks kā pēcāk atklājās, bija kāds greizsirdības mākts ciemiņš. Viņa reibums bija tik liels, ka viņš sāka dzīvokļa demolēšanu, kamēr sieviete ar diviem citiem cilvēkiem telpas pametusi, lai paslēptos. Mirkli vēlāk sievietes telefonā atskanējis zvans no neadekvātā vīrieša, kurš draudējis, ka nodedzinās dzīvokli.

Visa kompānija uzskrēja augšā uz devīto stāvu. Tobrīd liesmas pilnā sparā plosīja devītā stāva dzīvokli, platības ziņā sasniedzot 42 kvadrātmetrus. Kāpņutelpa piepildījās ar dūmiem, tika apdraudēti blakus īpašumi.

No ēkas devītā stāva tika evakuēti astoņi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu divu stundu laikā, un pēc ugunsgrēka likvidēšanas nebija iespējams noteikt, vai dzīvoklī bija vai nebija uzstādīts dūmu detektors, jo dzīvoklis bija izdedzis. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga apiešanās ar uguni, bet precīzus iemeslus un apstākļus skaidros Valsts policija.

Iespējamais dedzinātājs sekmīgi aizturēts turpat pie nama durvīm. Manāmā reibumā viņš uzdevies agresīvi un pat izteicis draudus likumsargiem. Vīrieša pagātne atklāj vien ziņas par dažiem administratīviem pārkāpumiem, bet tagad, šķiet, viss mainīsies. Iecirknī ir sākts kriminālprocess pēc panta par tīšas mantas bojāšanu dedzinot, bargākais no sodiem par šādu noziegumu paredz ieslodzījumu uz laiku līdz desmit gadiem.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu