Rembatē kādā mājā notikusi laupīšana. VP aicina atsaukties aculieciniekus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šā gada 2. janvārī Ogres novadā, Rembatē, notikusi laupīšana. Pēc sākotnējās informācijas zināms, ka vīrietis, ierodoties kādā lauku viensētā, mājas iedzīvotājam piedāvājis uzpirkt dažāda veida senlietas, taču saņēmis atteikumu un devies prom. Pēcāk, ap pusnakti, šajā adresē ieradušās trīs personas, kuras iekļuvušas mājoklī un veikušas laupīšanu, nolaupot dažādus priekšmetus, tostarp senlietas, televizoru, gleznas un citus priekšmetus. 

Par šo gadījumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirknī tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta iekļūstot. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd kriminālprocess tālākai izmeklēšanai ir nodots Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 1. nodaļas amatpersonām un notiek izmeklēšana.

Likumsargi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atsaukties, kuri ir saskārušies ar līdzīgām situācijām, kad lauku viensētās ierodas nepazīstamas personas, kuras piedāvā iegādāties vai nopirkt sadzīves priekšmetus.

Ja esat redzējis aizdomīgas darbības vai cilvēkus naktī uz 3. janvāri Rembatē vai jūsu rīcība ir jebkāda informācija par notikušu, vai esat saskāries ar līdzīgām situācijām citā Latvijas teritorijā, Valsts policija aicina ziņot – informācijas sniegšanai sazinieties pa tālruņa numuriem 25496829 vai 110!

Jānis Rumpis sociālajā vietnē "Facebook" aprakstījis notikušo: "Vakarā vīrietis ap plkst. 23.30 ieradās atpakaļ kopā ar vēl pāris cilvēkiem. Novietoja mašīnu uz ceļa pie dīķa, kas ir aptuveni 100 metrus no mājas. Mājas vienīgo saimnieku sasēja, fiziski apstrādāja."

Laupīšana esot beigusies ap plkst. 1.10, kad vīrieši savu guvumu nesa uz mašīnu. "Stundas laikā cauri visam pagalmam uz ceļu pie dīķa stiepa visu, kas vērtīgs. Nav zināms, ar kādu auto pārvietojās." Laupītājiem maskas nav bijušas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu