"Miljons sveču grupu mājai" ⟩ "Tēta un mammas mīlestība šim jaunietim ir sveša. Svešs ir teju jebkas, kas bijis ārpus ierastā aprūpes centra." Grigorija stāsts

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Grigorijs aprūpes iestādēs ir dzīvojis kopš dzimšanas līdz pat pilngadībai. Tēta un mammas mīlestība šim jaunietim ir sveša. Svešs ir teju jebkas, kas bijis ārpus ierastā aprūpes centra, kurā Grigorijs dzīvoja."

Biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" projektā "Pasaules radīšana", kurā satikās 12 biedrības paspārnē esoši jaunieši ar 12 Latvijas māksliniekiem - gleznotājiem, tapa jauna pasaule, kurā arī cilvēkiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem ir vieta, arī Grigorijam. Savs stūrītis, kurš iekārtots mājīgs un omulīgs, kur svētkos gaisā virmo tikko cepti rauši un pipamētru tējas smarža piepilda visu kāpņu telpu.

Vieta, kur ik dienu līdzās ir kāds, kurš ir draudzīgs, izpalīdzīgs un uzmanīgs un spēj  Grigoriju un viņa draugus pavadīt ne tikai ar skatienu, bet arī uzņemties diennakts rūpes, kas ir nepieciešamas ikvienam jaunietim, kurš šobrīd ir biedrības paspārnē.

Foto: Publicitātes foto

"Šobrīd Grigorijam ir piešķirts grupu dzīvoklis, kurš atrodas tajā pašā ēkā, kurā Rīgas pašvaldība ir piešķīrusi arī mums, biedrībai "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" dienas centra telpas, Imantas 8. līnijā 1, Imantā, Rīgā. Es gribētu sacīt, ka liktenis saveda mūs kopā ne bez iemesla. Grigorijam bez grupu dzīvokļa ir arī savs asistents, kurš brīvdienās palīdz ikdienas solī. Darba dienās Grigorijs darbojas sveču darbnīcā. Jaunajam vīrietim ļoti daudz nācās iemācīt un mācīt joprojām.

Tā vien liekas, ka vietā, kurā Grigorijs dzīvoja līdz pilngadībai, ļoti daudzas pašsaprotamas mācības ir paslīdējušas garām vai nav mācītas vispār.

Es, kā ergoterapeite, ar biedrības komandas atbalstu esam ļoti daudz darba ieguldījuši Grigorijā, jo saprotam, ka diennakti asistents nespēs būt blakus. Mēģinām radināt pie atbildības, pastāvīgi slavējam. Uzslavas Grigorijam ir īpaši svarīgas gan par labi padarītu darbu, gan par to, kā iekārtojis savu mājokli. Liekas, ka tikko apgūtu darbu mēģina izkopt līdz perfekcionismam, lai saņemtu - "Malacis! Labs darbiņš! Skaisti!".

Grigorija paša pārdzīvojums par to, ka nav sanācis, ir ļoti spēcīgs, tāpēc jaunajam vīrietim palīdzība diennakts garumā būtu ļoti nepieciešama, lai pārdzīvojumu dēļ nedarītu sev pāri.

Kā jau minēju - liktenis pats saveda mūs kopā, lai mēs Grigoriju spētu pasargāt no psihiskajām traumām, kuras jau tā ir pietiekoši sakrātas dzīves laikā. Grigorija turpmākai attīstībai ir ļoti nepieciešama terapeitiska vide, kura varētu palīdzēt dziedēt bērnības sāpi. Jaunā Grupas mājas vide būs tieši ar šādu ietekmi," uzsver biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" ergoterapeite Dita.

Foto: Publicitātes foto

Grigorijs kopdarbu radīja kopā ar mākslinieku Pēteri Līdaku. "Ar Grigoriju bija ļoti, ļoti viegli, lai gan jāatzīst, ka Grigorijs mani arī pārsteidza mirklī, kad mūsu abu kopdarba tapšanas laikā uz audekla uzvilka ugunskrustu. Patīkami pārsteidza! Ugunskrusts taču simbolizē sauli, gaismu, saules ceļu un aizsargā, dod svētību. Abu kopdarbu varētu nosaukt par strauju un ekspresīvu ceļu uz gaismu - saules gaismu, kura tad ir šī māja. Māja, kura tik ļoti nepieciešama Grigorijam un viņa draugiem!"

"Pasaules radīšana" ir mākslas projekts, kurš apvieno 12 Latvijā zināmus māksliniekus, kuri sinerģijā ar biedrības jauniešiem veidojuši 12 gleznas, kuras šobrīd var apskatīt labdarības tiešsaistes izsolē. Ik pārdotā svece vai saņemtais ziedojums, kurš tuvina mērķim, vieš cerību.

Lūgt palīdzību nav viegli, bet tikai kopā izsapņots sapnis par Grupu māju kļūst īsts!

"Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" Biedrība

Reģ nr. 40008150439

Konts: LV36HABA0551043713971

Ziedojuma mērķis: SAPNIM PAR MĀJU

Jūs varat veikt ziedojumu ar PayPal interneta pārskatījumu. Adrese ziedojumu pārskaitīšanai PayPal sistēmā ir lkndz@lkndz.lv

Mums var ziedot arī Ziedot.lv mājas lapā

Paldies par atbalstu! Pateicoties jums, esam vēl solīti tuvāk sapnim par savu māju!

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu