UFC godīgums neeksistē - vai tiešām Deina Vaits kārtējo reizi "pamasēs muguru" Konoram Makgregoram? (1)

Matīss Kleinbergs
, Sporta ziņu redaktors
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AP/Scanpix

Leģendārais UFC cīkstonis Čaels Sonens savā "YouTube" kanālā pauda pārliecību, ka Konors Makgregors savā atgriešanās cīņā varētu tikt pie iespējas cīnīties par titulu. Spriežot pēc pagātnes notikumiem, viņam varētu arī būt taisnība...

Aizvadītā gada izskaņā brazīlietis Čārlzs Oliveira ar otrā raunda sāpju paņēmienu uzveica Dastinu Porjē, otro reizi aizstāvot savu vieglā svara čempiona titulu. Uzreiz pēc cīņas teju visiem bija skaidrs, ka nākamais par Oliveiram piederošo jostu cīnīsies Džastins Geidži.

Tā tas notiktu ideālā un godīgā pasaulē, bet ir skaidrs, ka mēs tādā nedzīvojam. Un pēc tādiem principiem nestrādā arī UFC. Jo Oliveira, visticamāk, vēl nebija noņēmis jostu no sava vidukļa, kad jau sākās runas par viņa cīņu pret Konoru Makgregoru.

""Klīst" runas, ka Makgregors oktagonā atgriezīsies ar titulcīņu pret Čārlzu Oliveiru," nesenā "YouTube" video skaidroja Sonens.

Situāciju labāku nepadara fakts, ka ideju par titulcīņu pret Makgregoru atbalsta arī pats Oliveira. Var tikai piekrist Sonenam, kurš uzsver, ka Oliveiram tomēr ir jādomā arī par savu finansiālo stāvokli. Un nevienam nav noslēpums, kurš pretinieks vieglā svara divīzijā finansiālo labklājību var nodrošināt...

Šajā situācijā ir trīs mainīgie - Konors, Oliveira un UFC prezidents Deina Vaits. Ja šie trīs vīri būs vienās domās par augstāk minētās cīņas norisi, tad Geidži, visticamāk, varēs vien grauzt nagus.

Un šobrīd arvien vairāk sāk šķist, ka arī Vaits ir par cīņas norisi. Nesenajā sarunā ar Danielu Kormjē viņš par Makgregoru izteicās atzinīgi.

"Konors allaž ir piekritis cīņām. Es esmu dzirdējis dažādus attaisnojumus. Šis puisis allaž ir piekritis cīņām. Cilvēki saka, ka viņš saņem īpašu attieksmi. Ziniet, viņš ir īpašs," norādīja Vaits.

Visu trīs iesaistīto pušu motīvi potenciālajā cīņā ir vairāk nekā skaidri. Divas no pusēm uz to skatās caur dolārzīmju brillēm, kamēr trešā izmisīgi vēlas noturēties slavas starmešu spožajā gaismā. Kurš ir kurš, visticamāk, nav jāskaidro.

Kāpēc UFC tas ir vajadzīgs? Konors šobrīd vieglā svara rangā ieņem 9. pozīciju. Varam tikai minēt, kur viņš šajā rangā atradīsies šā gada vasarā, kad ir plānota viņa atgriešanās oktagonā. Līdz ar to viņu nevar uzskatīt par leģitīmu titula pretendentu.

Nauda? Gribētos teikt, ka Konora dueļi pret vismaz diviem cīkstoņiem UFC būtu ienesīgāki nekā cīņa pret Oliveiru. Šo cīkstoņu uzvārdi ir Dastins Porjē un Neits Diazs, jo Makgregora cīņas pret šiem vīriem ir trīs no četrām visu laiku ienesīgākajām cīņām UFC vēsturē. Vēl šim sarakstam varētu "piesviest" Horhi Masvidālu un Maksu Holoveju.

Dastins Porjē, Deina Vaits un Konors Makgregors
Dastins Porjē, Deina Vaits un Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

Reputācija? UFC jau šobrīd ar to ir gana lielas problēmas, redzot, kā attīstās pārrunas ar vienu no organizācijas lielākajām zvaigznēm Fransisu Nganū. Tāpat Vaitu sociālajos medijos "vienos vārtos" turpina sasist "jūtūberis" Džeiks Pols, kurš galdā liek pārbaudāmus faktus par cīkstoņu algām un sociālajām garantijām, kamēr Vaita atbildes lielākoties aprobežojas ar tukšiem apvainojumiem.

Makgregora titulcīņa pret Oliveiru UFC ranga sistēmu padarītu par vēl lielāku apsmieklu, nekā tā jau ir. Jau šobrīd par godīgumu un sportisku konkurenci UFC kontekstā ir grūti runāt, bet Makgregora cīņa par titulu šādu konceptu iznīcinātu. Galu galā, pārfrāzējot Džošu Koheinu, kurš plašāk pazīstams kā "čalis rozā uzvalkā": "Viņš ir uzvarējis vienā cīņā kopš laika, kad ASV prezidents vēl bija Baraks Obama."

Nevienam nav noslēpums, ka cīņas sports un sports kopumā ir viens liels šovs. Tomēr pietiekami ienesīgu šovu, kā jau minēts augstāk, varētu sarīkot, arī saglabājot pašcieņu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu