"Zelta globusi" notiks bez publikas un netiks pārraidīti televīzijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NINA PROMMER/EPA

Ikgadējais "Zelta globusu" laureātu pasludināšanas pasākums svētdien notiks bez publikas klātbūtnes, otrdien pavēstīja Holivudas Ārzemju preses asociācija (HFPA), kas ik gadu balso par balvu pretendentiem. Pasākums arī netiks pārraidīts televīzijā.

Koronavīrusa pandēmijas un omikrona paveida straujās izplatīšanās dēļ 79. balvu pasākumā, kas svētdien notiks tradicionālajā norises vietā Beverlihilsas viesnīcā, publikas nebūs.

HFPA decembrī izziņoja nominantu vārdus. Uz vislielāko balvu skaitu pretendē Keneta Baras filma "Belfast" un Džeinas Kempiones filma "The Power of the Dog". Abi darbi pretendē uz septiņām godalgām.

HFPA izpelnījusies pārmetumus rasismā, seksismā, iebiedēšanā un korupcijā, bet telekanāls NBC, kam pieder tiesības pārraidīt ceremoniju televīzijā, pērn no pasākuma pārraidīšanas atteicās.

"Zelta globusi" tradicionāli bijis otrs prestižākais Holivudas balvu pasākums aiz "Oskariem", tomēr pasākuma reputācija cietusi kritikas dēļ, un tā nākotne nav skaidra.

Daudzi Holivudas žurnālisti un studijas attiekušies piedalīties šā gada pasākumā, bet vairākas zvaigznes publiski distancējušās no pasākuma vismaz līdz brīdim, kad būs īstenotas reformas.

Organizācija, kurā ir aptuveni 100 izklaides jomas autoru, kas ir saistīti ar ārzemju izdevumiem, steigā īstenojusi reformas, cita starpā pērn uzņemot lielāko jauno biedru skaitu.

Skandāls ap HFPA aizsākās pērn, kad laikraksta "Los Angeles Times" izmeklēšanā tika atklāts, ka organizācijas rindās nav neviena melnādaina biedra.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu