MMA cīkstonim pēc deportācijas no Krievijas Tadžikistānā draud 15 gadu cietumsods

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tadžikistānas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonim Čoršanberm Čoršanbijevam pēc deportācijas no Krievijas draud līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods, vēsta "Bloody Elbow".

Čoršanbijevs aizvadītā gada pašā izskaņā Maskavā tika aizturēts, jo, braucot ar automašīnu, pārsniedza atļauto ātrumu un pie spēkrata stūres atradās arī bez autovadītāja apliecības.

Tagad 26 gadus vecais cīkstonis ir deportēts uz Tadžikistānu, kur, kā norādījusi vietējā prokuratūra, viņam draud līdz pat 15 gadus ilgs cietumsods par "etniska, rasistiska vai reliģiska naida kurināšanu".

Čoršanbijevs ir nācis no Gorno-Badahšanas reģiona, kas konfliktē ar Tadžikistānas centrālo varu.

Pirmo reizi Čoršanbijeva izteikumi kritiku izpelnījās 2020. gadā, kad viņš tiešsaistē konfliktēja ar krievu cīkstoni Ņikitu Soloņinu, kurš viņu nosauca par tadžiku. Uz to Čoršanbijevs atbildēja: "Tadžiks? Ja vēlies redzēt tadžiku, paskaties spogulī. Es esmu pamirietis. Ar lieliem burtiem."

Pēcāk Čoršanbijevs par šiem izteikumiem atvainojās, norādot, ka gribēja pievērst uzmanību faktam, ka tāda vieta kā Gorno-Badahšana eksistē.

Tomēr 2021. gadā cīkstonis atkal pievērsa sev uzmanību, ar ierakstu sociālo mediju kontos vēršoties pret Tadžikistānas valdošo varu: "Aicinu jūs stāties pretim negodīgumam un nevainīgu cilvēku slepkavošanai."

Savas profesionālās MMA karjeras laikā Čoršinbajevs ir izcīnījis sešas uzvaras, piedzīvojot trīs zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu