"Ukrainai ir tiesības sevi aizsargāt!" Latvija plāno sūtīt ieročus Ukrainai (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks.
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvija sūtīs Ukrainai ieročus - to sarunā ar Ukrainas vēstnieku apstiprinājis aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Attīstībai/Par"), vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienests. 

Aizsardzības ministrs un Ukrainas vēstnieks trešdien, 5.decembrī, vēl tikai apmainījās ar vēlmju sarakstiem par palīdzības sūtījumu saturu. Tas vēl tiek saskaņots, pirms Latvijas to Ukrainai nosūtīs.

"Ieskaitot arī ieročus un ieroču iekārtas. To mēs darīsim. Un mēs, protams, aicinām arī savus sabiedrotos Eiropā darīt līdzīgi.

Jo Ukrainai ir tiesības, un tai jābūt arī spējām sevi aizsargāt. Ukraina lielā mērā noņem spriedzi no mūsu pašu robežām. No mūsu pašu reģiona. Citiem vārdiem sakot, Ukraina karo mūsu karu.

Un, lai arī Ukraina nav NATO dalībvalsts, nav tādā veidā sabiedrotā, ir mūsu sabiedrotā tieši ar to, ko viņi dara. Viņi pēc būtības mūs aizstāv," sacīja Pabriks.

Ukrainas vēstnieks pauda pateicību par līdzšinējo sadarbību, atzīstot, ka viņa valsts Latviju vērtē ne vien kā partneri, bet kā draugu, kura atbalsts ir ļoti nozīmīgs.

Līdz šim Ukraina no Latvijas ir saņēmusi ļoti dažāda veida atbalstu – palīdzēts gan finansiāli, gan humanitāri, gan ar militārām apmācībām, gan ievainoto karavīru rehabilitāciju un kapelānu dienesta izveidošanu, gan arī politiski lobēja Ukrainas intereses.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu