VIDEO ⟩ "Skrien kapsētas teritorijā un mulsina apmeklētājus." Siguldas pašvaldība vēlas aizliegt sportot kapos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Novērojot nevēlamas sportiskās aktivitātes Siguldas kapos, pašvaldība vēlas aizliegt sportot visu Siguldas novadu kapsētu teritorijās, nosakot aizliegumu saistošajos noteikumos, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Lēmums par aizliegumu sportot Siguldas novada kapsētās pieņemts aizvadītātā gada beigās un nosūtīts saskaņošanai VARAM. Kā raidījumu informēja pašvaldībā, Siguldas kapos novērotas dažādas sportiskās aktivitātes.

Tāpat novērota arī skrējēju lēkšana pāri kapu kopiņām un skriešana pa tā jau šaurajiem celiņiem.

Plānotais aizliegums sportot kapos neattiektos uz gājēju un velo ceļu, kas sadala Siguldas kapus divās daļās un ved uz populāriem apskates objektiem. Aizliegums attiektos uz kapsētas teritoriju ar apbedījumiem.

VARAM, ar ko jāsaskaņo saistošie noteikumi, kopumā neiebilst pret aizliegumu, tomēr, kā uzskata ministrijā, ar sportistiem kapos var cīnīties citā veidā, nevis ar saistošo noteikumu palīdzību. Pieņemot, ka kapos teorētiski kāds varētu nodarboties ar sporta aktivitātēm, paši domnieki pazemina kapsētas nozīmi Latvijas kultūrtelpā, norādīja VARAM.

Siguldas novada pašvaldībā raidījumu informēja, ka aizliegums sportot kapsētās bijis jau iepriekš. Saistošos noteikumus nākas saskaņot VARAM atkārtoti administratīvi teritoriālās reformas dēļ. Agrāk šāds punkts noteikumos akceptēts bez iebildēm, norādīja VARAM.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu