VIDEO ⟩ Iekļūstot Packules upes straumē, bojā gājis mazs bērns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Otrdien, 4. janvārī, uz Packules upes Tārgales pagastā, netālu no Ventspils, ielūza ledū un sāka slīkt divi nepilngadīgi bērni. Izglābt izdevās tikai vienu no zēniem. Jaunākais zēns gāja bojā, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Apkārtējie, atceroties aizvadītās dienas notikumus, stāsta, ka par nelaimi kļuvis zināms ap plkst. 14.00.

Zēni esot spēlējušies netālu no savām mājām, pie Packules upes krasta. Liktenīgajā brīdi abi ievēlušies upē. Nelaimē nonākušajiem bērniem palīgā piesteidzās māte, bet noturēt abas atvases traucēja upes straume.

Mazāko zēnu gar krastu aiznesa uz priekšu.

Ciemata iedzīvotāji stāsta, ka teju vienīgais notikušās traģēdijas liecinieks bija kāds vīrietis, kas tieši tobrīd brauca pāri tiltam ar savu automašīnu. Pamanot jezgu pie upes, viņš apturēja transportlīdzekli un pašaizliedzīgi metās palīgā.

"Pirmajai apakšvienībai ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka viens cilvēks pirms mūsu dienesta ierašanās ir izkļuvis no ūdens. Nekavējoties tika sākta otra cilvēka meklēšana. Glābēji upi pārmeklēja aptuveni viena kilometra garumā.

Otro cilvēku ugunsdzēsēji glābēji atrada 300 metru attālumā no vietas, kur viņš bija ielūzis. Līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ierašanās brīdim ugunsdzēsēji glābēji izvilktajam cilvēkam sniedza pirmo medicīnisko palīdzību. Meklēšanas darbus notikuma vietā apgrūtināja stiprā straume un ledus," saka VUGD Kurzemes reģiona brigādes operatīvā dežuranta pienākumu izpildītājs Raivis Lukažs.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu