Dāvis Bertāns ierindots ļoti neglaimojoša topa galvgalī; starp 20 "labākajiem" arī Porziņģis (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

"The Ringer" podkāsta ietvaros apskatnieki Bils Simonss, Džo Hauss un Vosnijs Lembrs draftēja 30 spēlētājus ar sliktākajiem līgumiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Šajā ne pārāk glaimojošajā topā iekļuvuši arī abi latviešu NBA spēlētāji Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis.

Apskatnieki Kristapa Porziņģa jautājumā bija nedaudz "maigāki", norādot, ka neviena no viņa prasmēm nav elites līmenī, bet spēlētājam, kurš nākamās trīs sezonas saņems virs 30 miljoniem ASV dolāru gadā, šāda problēma nedrīkstot būt. Porziņģis šajā topā ieņēma 17. pozīciju.

Daudz skarbāk apskatnieki izteicās par Dāvi Bertānu, kurš tika ierindots šī neglaimojošā topa pirmajā vietā.

"Skaidra zīme, ka Dāvis Bertāns "Wizards" komandai "nozags" naudu, bija fakts, ka viņš nepiedalījās [2020. gada] burbulī. Viņš zināja, ka tiks pie līguma," sacīja Lembrs, piebilstot, ka Bertāns laukumā, atskaitot tālmetienu realizāciju, nespēj piedāvāt absolūti neko citu.

"Viņš ir absolūti vienveidīgs spēlētājs," piebilda Lembrs.

Hauss Bertāna kritizēšanā gāja soli tālāk, norādot, ka latviešu basketbolists savu vienīgo uzdevumu ne vienmēr spēj izpildīt kvalitatīvi.

"Viņš, nākot no rezervistu soliņa, nespēj piedāvāt trīs, četrus garantētus trīspunktniekus, kas izmainītu spēles ritējumu. Viņš var ienākt spēlē un aizmest garām sešus metienus pēc kārtas," sacīja Hauss.

"NBA nav tāda spēlētāja, kuru viņš varētu nosegt," Bertāna aizsardzību kritizēja Hauss.

Apskatnieku izveidotajā topā otro vietu ieņēma traumatiskais Denveras "Nuggets" uzbrucējs Maikls Porters jaunākais, kurš šajā vasarā parakstīja piecu gadu līguma pagarinājumu 172 miljonu ASV dolāru vērtībā. Trešajā vietā ierindojies bijušais "Wizards" saspēles vadītājs Džons Vols. Uzreiz aiz viņa seko "Kings" spēles veidotājs De'Arons Fokss, bet piecinieku noslēdz vēl viens saspēles vadītājs - "Lakers" veterāns Rasels Vestbruks. 

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu