VIDEO ⟩ "Mani vaino tajā, ka draudu kolēģiem." Ar Rīgas Krievu teātri tiesājas divi aktieri (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri tiesājas ne tikai aktieris Daņila Solovjovs, bet arī Jevgēnijs Korņevs, kurš uzskata, ka viņa atlaišana nav saistīta ar profesionālo nespēju, bet gan nesaskaņām ar teātra direktori Danu Bjorku. 

"Esmu atstādināts aktieris. Turklāt mani atstādināja ne tikai no izrādēm, bet man arī fiziski ir liegta iekļūšana teātrī," intervijā raidījumā "Bez Tabu" skaidroja Jevgēnijs Korņevs, kurš Rīgas Krievu teātrī nostrādājis teju 20 gadus.

"Mani vaino, lai vai cik briesmīgi vai smieklīgi tas neskanētu, psihoemocionālā nestabilitātē. Mani vaino tajā, ka es aprauju izrādes, draudu saviem kolēģiem. Proti, šobrīd mani pataisa par kaut kādu Hanibālu Lekteru, maniaku. Es viņai nevis vienkārši nepatīku, bet Bjorka personīgi ar mani izrēķinās," uzskata Korņevs.

Arī atlaistais aktieris Daņila Solovjovs uzskata, ka lieta esot safabricēta, lai apmierinātu tikai un vienīgi direktores intereses.

"Manas lietas notikumu hronoloģija ir tāda, ka 2018. gadā, kad Bjorka kļuva par direktori, man uzreiz teātrī sākās problēmas. Teātrī strādāju kopš 2010. gada, līdz tam šādu problēmu nebija. Saprotiet, tas tā varētu notikt, ja tas būtu viņas privātais teātris. Viņa tur varētu būt gan mākslinieciskā vadītāja, gan direktore, viņai visi aplaudētu, viņa spēlētu galvenās lomas. Tas tad būtu par viņas privāto naudu. Bet šis teātris ir par nodokļu maksātāju līdzekļiem, par valsts naudu," skaidro Solovjovs.

Rīgas Krievu teātris ir Latvijas valsts kapitālsabiedrība, līdz ar to teātra uzturēšanai tiek izmantoti arī valsts budžeta līdzekļi. Rīgas Krievu teātra valdē ir tikai viens cilvēks - Dana Bjorka. Par spīti tam, ka teātrim ir savs jurists, lai aizstāvētu iestādes un vienlaicīgi arī savas intereses, piesaistīts jurists no malas.

Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka uzskata, ka abu aktieru sniegtā informācija publiskajā telpā neatbilst faktiskajiem apstākļiem: "Otras puses argumenti ir balstīti uz emocijām, apzinātu faktu sagrozīšanu un interpretāciju ar vēlmi ietekmēt tiesas procesu. No savas puses teātris ietur korektu, juridisku un pamatotu pozīciju, aizstāvot teātra un kopējā kolektīva intereses. Kungu mēģinājumi grozīt faktus un apsūdzēt teātra vadību ir nekorekti un aplami."

Vairāk uzzini video!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu