Krievijas līdera meitas draudzene saņem iespaidīgus valsts pasūtījumus (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitas Jekaterinas Tihonovas draudzene Natālija Popova atrodas vadošos amatos vairākos uzņēmumos, kas izpilda apjomīgus valsts pasūtījumus. Viņa arī veic zinātnisko darbu Maskavas Valsts universitātē un ir iesaistīta dažādos sabiedriskos projektos, kas tiek īstenoti Krievijas prezidenta administrācijas un Valsts domes pārraudzībā, secināts Krievijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Dosjē" veiktajā izmeklēšanā.

Tikmēr Popovas draugi gūst labumu no līgumiem un sadarbības ar Krievijas tiešo investīciju fondu, kuru vada Popovas vīrs Kirils Dmitrijevs.

Finanšu laikraksts "Financial Times" Dmitrijeva ietekmi jau iepriekš saistīja ar viņa sievas sakariem. Dmitrijevs iepriekš bija uzņēmuma "Sibur" valdē. Šī uzņēmuma līdzīpašnieks bija kādreizējais Jekaterinas Tihonovas vīrs Kirils Šamalovs.

Kur iepazinās Tihonova un Popova, nav zināms. Visticamāk, tas noticis Maskavas Valsts Universitātē, kur viņas abas studēja.

Natālija Popova strādā fondā "Innopraktika", kuru kopš tā dibināšanas 2012. gadā vada Putina meita Tihonova. Plašu uzmanību fonds piesaistīja 2015. gadā, kad kļuva zināms, ka "Innopraktika" piedalās miljardiem rubļu vērtajā Maskavas Valsts universitātes paplašināšanas projektā.

Popova 2019. gada beigās kļuva par augsto tehnoloģiju uzņēmumu tiesībsargu. Viņa ieņem augstus amatus vairākos uzņēmumos, fondos un varas orgānos.

2018. gadā viņa sāka darbu valsts kontrolētās bankas VEB dibinātā investīciju fonda "VEB Ventures" direktoru padomē.

Kopš 2021. gada aprīļa Popova strādā bankas "MSP Bank" uzraudzības padomē. Banka ir daļa no uzņēmuma "Korporacija MSP", kas jau kopš 2016. gada sadarbojas ar Krievijas tiešo investīciju fondu.

2019. gadā Popova kļuva par mediju uzņēmuma "Vision media center" vadītāju. Šis uzņēmums saņem pasūtījumus no Krievijas tiešo investīciju fonda, valsts televīzijas kanāliem un citiem valsts medijiem, Kultūras ministrijas, bankas "Gazprombank", kā arī citām valsts organizācijām.

Popova darbojas arī labdarības fonda "Kotodetki" padomē. Šis fonds regulāri saņem valsts struktūru finansiālu atbalstu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu