Publiskoti pirmie NBA Visu zvaigžņu spēles balsojuma rezultāti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stefans Karijs
Stefans Karijs Foto: AFP/SCANPIX

Pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojuma starpfinišā savu konferenču līderpozīcijās izvirzījušies Stefans Karijs un Kevins Durents.

Pēc šī balsojuma tiks izvēlēti komandu starta piecinieki.

Goldensteitas "Warriors" pārstāvis Karijs un Durants no Bruklinas "Nets" ir balsojuma vadībā attiecīgi Rietumu un Austrumu konferencē.

Papildus Karijam (Rietumu konferences aizsargu vērtējumā) un Durentam (Austrumu konferences garie spēlētāji - uzbrucēji un "centri"), Čikāgas "Bulls" pārstāvis Demars Derouzans (Austrumu konferences aizsargi) un Losandželosas "Lakers" spēlētājs Lebrons Džeimss (Rietumu konferences garie spēlētāji) ir labākie konferencēs savās pozīcijās.

Rietumu konferencē Džeimss ir sakrājis 2 018 725 balsis un apsteidz Nikolu Jokiču (Denveras "Nuggets") ar 1 649 809 balsīm un Polu Džordžu (Losandželosas "Clippers") ar 1 072 591 balsīm.

Aizsargu konkurencē Karijam ar 2 584 623 sakrātajām balsīm seko Kristapa Porziņģa komandas biedrs Dalasas "Mavericks" rindās slovēnis Luka Dončičs, kuram ir 787 690 balsis, un Dža Morants (Memfisas "Grizzlies") ar 669 033 balsīm.

Austrumu konferences garo spēlētāju vērtējumā Durentam ar 2 360 435 balsīm seko grieķis Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks") ar 2 145 835 balsīm un Džoels Embīds (Filadelfijas "76ers") ar 1 236 060 balsīm.

Aizsargu vērtējumā Derouzanam, kurš sakrājis 1 487 598 balsis, seko Džeimss Hārdens (Bruklinas "Nets") ar 892 065 un Trejs Jangs (Atlantas "Hawks") ar 862 878 balsīm.

Balsojums par Rietumu un Austrumu konferenču starta pieciniekiem noslēgsies 22.janvāra pusnaktī pēc Austrumkrasta laika jeb 23.janvārī plkst.7 pēc Latvijas laika.

Balsošanas laikā līdzjutēji vienu reizi dienā var balsot ar NBA lietotnes palīdzību, kā arī līgas mājaslapā "NBA.com". Tāpat ik dienu var balsot sociālajā vietnē "Twitter", līdzās tēmturim #NBAAllStar tvītojot vai retvītojot tēmturi ar basketbolista vārdu un uzvārdu vai atzīmējot viņa lietotājvārdu.

Piecās dienās - 25.decembrī, 7., 13., 17. un 20.janvārī - atdotajām balsīm būs divtik liela vērtība.

Tāpat kā līdzjutēji, starta piecinieku izvēlē piedalīsies NBA spēlētāji un mediji. Sesto sezonu pēc kārtas līdzjutēju balsojums dod 50% rezultāta, kamēr pa 25% dos šobrīd aktīvie spēlētāji un masu mediji.

Līdzjutēju balsojuma starprezultāti tiks paziņoti arī 13. un 20.janvārī. Starta piecinieki tiks paziņoti 27.janvārī, bet nedēļu vēlāk būs iespējas iepazīties arī ar NBA Visu zvaigžņu spēles rezervistiem, kurus izvēlēsies treneri.

NBA vēsturē 71. Visu zvaigžņu spēle, atzīmējot līgas 75 gadu jubileju, norisināsies 20.februārī Klīvlendā. Klīvlenda NBA zvaigznes uzņēma arī 1997.gadā, kad līga svinēja 50 gadu jubileju.

2020.gada pasākumā Čikāgā tālmetienu konkursā latvietis Dāvis Bertāns izcīnīja trešo vietu.

Pirms četrām sezonām starp rezervistiem Visu zvaigžņu spēlei tika izraudzīts Kristaps Porziņģis, taču ceļgala krustenisko saišu plīsums pārvilka strīpu viņa cerībām debitēt šajā pasākumā.

Porziņģis pirms pieciem gadiem uzvarēja programmā iekļautajā meistarības konkursā, tāpat viņš divreiz ir spēlējis NBA Uzlecošo zvaigžņu mačā. Savā debijas sezonā jauno zvaigžņu spēlē piedalījās arī Rodions Kurucs.

Pagājušajā sezonā Atlantā notikušajā Visu zvaigžņu spēlē Lebrona Džeimsa komanda ar 170:150 uzvarēja Kevina Durenta vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu