Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Divi lieli un nikni suņi uz ielas saplosa mazāku mājdzīvnieku (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mary_Gorbunova/shutterstock

Pastaigas laikā trešdien kāda sieviete zaudēja savu mīluli, jo no kaimiņu sētas izbēga divi liela auguma suņi un metās mazākajam virsū. Uzbrukuma laikā no savām mājām paspēja izskriet vairāki vietējie iedzīvotāji ar domu, ka spēs ko palīdzēt. Diemžēl cīnīties ar lielajiem suņiem nespēja neviens. Raidījums "Degpunktā" devās uz Skudru ielu, lai skaidrotu, kā šāda situācija varēja rasties. 

Vairāki Skudru ielas iedzīvotāji trešdien, 5. janvārī, stājās pretim diviem lieliem suņiem, lai mēģinātu glābt kaimiņienes mazo četrkājaino draugu, kas kļuva par suņu upuri. Pēc notikušā visi ielas iedzīvotāji ir šokā un domā, ko iesākt, lai turpmāk nedzīvotu bailēs.

Andrejs ir viens no tiem, kas mēģināja glābt mazā suņa dzīvību. Vīrietim pašam mājās ir vairāki ķepaiņi, tādēļ viņš sāka suņiem dot komandas gan latviski, gan krieviski ar cerību, ka kāds no uzbrucējiem paklausīs. Viņa sieva Natālija ir mācījusies par kinoloģi un, redzot, ka vīra pūliņi ir veltīgi, riskēja un paņēma rotveileru aiz kakla siksnas, lai vismaz noturētu to uz vietas.

Viens no kaimiņiem brauca garām ar automašīnu un signalizēja, lai suņi izbītos. Tas nepalīdzēja.

Beigu beigās kopīgiem spēkiem kaimiņi brūno suni iedabūja sētā, bet rotveilers izrāvās no Natālijas rokām un turpināja vēl kādu brīdi klaiņot. Ieradās arī divas policijas ekipāžas, un tobrīd rotveilers pierādīja, ka ir gatavs turpināt uzbrukumus. Suns pamanīja tālumā vēl kādu mazu četrkājaini ar saimnieci un metās tam pakaļ. To suņuku izdevās paglābt.

Kad ieradās suņu ķērāji, abi uzbrucēji bija jau iedabūti aiz žoga. Vārtus vietējie aizsēja ar striķi, lai līdz saimnieku ierašanās brīdim dzīvnieki tur arī paliktu.

Dzīvnieku īpašnieki ieradās mājās brīdī, kad viss ielā jau bija norimis.

Vietējiem nav skaidrs, kādēļ cietušie negrasās vērsties policijā. Nepieciešamībai izvērtēt suņu uzvedību un veselības stāvokli piekrīt arī Danuta Priede, dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" īpašniece. Jārēķinās, ka suņi mēdz būt neprognozējami. Danuta piebilst – ja tomēr suņu saimnieks, ejot pastaigā, ir nonācis līdzīgā situācijā, kāda risinājās vakar Skudru ielā, tad glābt var pavada.

Ar abu suņu īpašniekiem raidījumam neizdevās sazināties.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu