VIDEO Girgensonam atgriešanās spēlē vārtu guvums pret "Sharks"; Bļugers un "Penguins" atkal uzvar (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Piektdien, 7. janvārī, ar vārtu guvumu uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) ledus atgriezās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Citā mačā kārtējo uzvaru izcīnīja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins".

Bufalo "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Sanhosē "Sharks" vienībai, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas un jau 12. neveiksmi pēdējos 15 mačos.

"Sharks" komandai traumas dēļ nevarēja palīdzēt latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, taču "Sabres" rindās laukumā atgriezās Girgensons, kurš nebija spēlējis kopš 18. decembra.

Girgensonam iepriekš bija piemērots Covid-19 drošības protokols, tāpēc viņš izlaida "Sabres" komandas trīs spēles pēc kārtas. Pirmajā spēlē pēc pauzes latvietis uzreiz guva vārtus.

Ar precīzu metienu Girgensons izcēlās nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām, realizējot "Sabres" komandas skaitlisko vairākumu. Tobrīd tika noformēts spēles beigu rezultāts 2:3.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 14 minūtes un 33 sekundes (2:37 vairākumā un 1:06 mazākumā), trīsreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja trīs no četriem iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" labā otrus vārtus guva kanādietis Džefs Skiners, savukārt "Sharks" rindās ar trāpījumiem izcēlās amerikānis Mets Nieto, čehs Tomāšs Hertls un šveicietis Timo Meiers.

"Sabres" izpildīja 39 metienus, kamēr "Sharks" hokejisti 21, taču kvantitāte nedeva kvalitāti. Sanhosē vienības spēlētāji nobloķēja 21 metienu, bet mājinieki tikai septiņus.

Ar 26 punktiem 34 spēlēs "Sabres" ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā, par 10 punktiem atpaliekot no "play-off" zonas.

Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ierindojas sestajā pozīcijā ar 37 punktiem 35 spēlēs, no "play-off" zonas atpaliekot tikai punktu.

Girgensons šosezon 31 spēlē guvis septiņus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu -6.

Citā spēlē Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 6:2 (3:0, 0:1, 3:1) pārspēja Filadelfijas "Flyers", izcīnot jau 10. uzvaru pēc kārtas.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva amerikāņi Braiens Rasts un Džeiks Gencels, bet pa reizei precīzi bija amerikānis Braiens Boils un kanādietis Evans Rodrigess.

Bļugers laukumā pavadīja 15 minūtes un 52 sekundes (1:56 mazākumā), nopelnīja divas soda minūtes, divreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja septiņus no 15 iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Penguins" ar 45 punktiem 33 mačos ieņem ceturto vietu Metropolitēna divīzijā, kur "Flyers" atrodas sestajā pozīcijā ar 32 punktiem 34 spēlēs.

Bļugers šosezon 32 spēlēs guvis septiņus vārtus, veicis sešas rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +3.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu