Džokoviča ģimene atklāj, ka tenisists Austrālijā uzturas necilvēcīgos apstākļos (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: EPA/Scanpix

Tenisa zvaigznes Novaka Džokoviča māte un brālis sarunā ar CNN pastāstījuši, kādos apstākļos jādzīvo slavenajam tenisistam.

5. janvārī tika paziņots, ka Džokoviča vīza iebraukšanai Austrālijā ir anulēta un bija paredzēts, ka viņš drīzumā tiks deportēts no valsts. Austrālijas premjerministrs Skots Morisons norādīja, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz faktu, ka Džokovičs nav izgājis pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu, kā arī nav saņēmis medicīniska izņēmuma statusu.

Tomēr tenisista juristi ir gatavi līdz pēdējam cīnīties par sava klienta palikšanu valstī, lai viņš varētu piedalīties gaidāmajā "Australian Open" turnīrā. Tikmēr pašam Džokovičam jāuzturas, kā atklāj viņa ģimenes locekļi, ne pārāk komfortablos apstākļos.

Džokoviča māte Dijana sava dēla situāciju salīdzinājusi ar cietumsodu: "Tas atgādina ieslodzījumu un ir negodīgi. Tas nav humāni. [Telpas] ir ļoti netīras, un ēdiens ir drausmīgs. Likumsargi nepiedāvā iespēju pārcelties uz labāku hoteli vai uz māju, kuru viņš jau bija noīrējis."

Savukārt tenisista brālis Djordje atklāja vēl šokējošākas detaļas, šo situāciju nodēvējot par nopietnu diplomātisku pārkāpumu.

"Pirmās 45 minūtes kopš procesa sākuma viņš komunicēja ar komandu un ģimeni. Tad šī komunikācija pēkšņi pārtrūka. Viņam uz nākamajām trīsarpus stundām tika atņemts mobilais telefons," norādīja tenisista brālis.

Kā norāda Djordje Džokovičs, mobilais telefons nebija vienīgais, ko Austrālijas varas iestādes viņa brālim atņēmušas.

"Viņam tika atņemts maks un maiņas drēbes. Viņu aizveda uz migrantu hoteli ar netīrām istabām. Novakam tika pateikts, ka savas mantas viņš varēs saņemt, kad dosies atpakaļ uz Eiropu," norādīja Djordje.

Gala lēmums Džokoviča lietā tiks pieņemts 10. janvārī.

Šogad "Australian Open" norisināsies no 17. līdz 30. janvārim.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu